Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamo dvije utakmice bez publike i tri boda

Image and video hosting by TinyPic
Zbog divljanja BBB-a u Temišvaru Uefa je odrezala hrvatskom prvaku slijedeću kaznu - dvije utakmice u Maksimiru bez gledatelja i oduzimanje tri boda u Europskoj ligi
Kakva strašna kazna za Dinamo! Disciplinska komisija Uefe jučer je kaznila zagrebački klub s oduzimanjem tri boda i s dvije utakmice igranja bez prisustva navijača na utakmici u Maksimiru. To znači da Modri ovog trenutka u skupini nemaju niti jedan osvojeni bod, oduzimaju im se ona tri osvojena u Temišvaru, a sljedeća dva ogleda protiv Ajaxa i Temišvara igrat će pred praznim tribinama. Dinamov ples po žici napokon je okončan. Na najgori mogući način. Kazna vrijedna ispadanja iz europskih natjecanja ipak je tek logični slijed Uefinih opomena, odnosno gledanja kroz prste, te stupidne, niske i apsolutno osuđujuće reakcije najvjernijih “navijača” Krovna europska nogometna udruga, s kojom je uzgred Damir Vrbanović u odličnim odnosima, dugo je upozoravala, slala uplatnice, da bi napokon donijela presudu kojoj onaj konačni “marš van” nije izrečen, jer bi se urušila regularnost natjecanja.

Posljednja opomena stigla je nakon Udina. Posljednja europska prošlosezonska utakmica Modrih prošla je u cirkusu gostujućih huligana, koji su zasuli teren i tartan stazu bakljama. Nakon opetovanih opomena, ni Vrbanović više nije mogao ništa. Uefa je odrezala kaznu od jedne utakmice bez gledatelja, uz uvjet “imate tri godine da se ovo više ne ponovi”. Pjunik je prošao kao najgore moguće nogometno iskustvo, ono kada čujete vlastite misli, ali oni odozgora, s tribine, nisu shvatili po(r)uku.

Dapače, nastavili su u istom stilu. Pa je uslijedio Temišvar, Amsterdam, vjerojatno bi, ili čak i će Bruxelles. Ovoga puta milosti nije bilo. Najučestalija huliganska grupacija ovoga dijela Europe “svom” je klubu na kraju učinila ono što je i prijetila. Izbacila je iz Europe Dinamo. Ne Mamića, već Dinamo. Samo, problem je još veći što bi se ovakve idiotarije mogle ponavljati, što bi u budućnosti moglo donijeti u kudikamo rigoroznije kazne. Jer, Uefa je od ove sezone odlučila ući u čvrst rat s huliganizmom, Dinamo nije ni prvi niti posljednji koji je stradao, ali bi lako mogao postati učestaliji.

pitanje za vas:JEL OVA ODLUKA PRESTROGA?

Post je objavljen 29.10.2009. u 20:00 sati.