Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

Halloween ili zašto mi se digao tlak glede istog

..dakle, slijedi nam blagdan Svih Svetih, posjeti grobljima i sve ostalo što ide uz to. Ok, sve u redu ali ponovo se raspizdih glede dana prije to jest 31.10 oliti ga Halloweena.

Daklem, priprema se zajebancija, dube se tikve, klinci se maškaraju i bauljaju okolo, trick or treat, organiziraju se fešte i naravno, vrh svećenstva in Croatia to sve usere.

daklem - da citiram gospodina Marina Srakića:

"Naši dragi pokojnici nisu nikakve vještice i nisu oni koji nas straše, nego su zavrijedili poštovanje i naše molitve. Otresimo se stoga zla i sačuvajmo poštovanje prema svm našim pokojnicima i baštini koji su nam namirili u ljubavi prema svojim potomcima i nadolazećim naraštajima"

No dobro, hajde, ova izjava je još koliko toliko tolerantna ali su se tome pridružili i lokalni svećenici, konkretno osječki, koji to dižu na višu razinu pa ocijenjuju da

"..oni koji premalo ili nikako ne poznaju svoju vjeru okitit će prozore izrezbarenim bundevama demonskih lica i pokušat će zabavma i provodima pobijediti strah, smrt i duhove. To je zlo koje ulazi u naše domove a roditelji prešutno gledaju na to dok nastavnici tvrde da im je to u opisu školskog plana i proračuna. Svima poručujemo da ovaj poganski običaj unazađuje našu kulturu, nagriza našu kršćansku vjeru i vrijeđa kršćansku savjest!..."

(preuzeto iz Glasa Slavonije)

ajme...zlo i naopako!

no dakle, da krenemo stavku po stavku:

- kao prvo upozorava se na slavljenje "poganskog običaja", tj. keltskog Samhaina, kojim se udobrovljavaju duhovi pokojnih i tjeraju zlodusi upravo bundevama i maškaranjem. istovremeno se zaboravlja da su Svi Sveti upravo inačica tog istog Samhaina koji je preuzela kršćanska crkva i povodom kojeg se to isto radi samo "civiliziranije" - tj. paljenjem svijeća na grobljima.

- ako ćemo iskreno, dva najveća kršćanska blagdana - Uskrs i Božić su također preuzeti, da ne kažem iskopirani "poganski običaji".

Uskrs tj. ekvivalent Uskrsu sve skupa sa jajima i uskršnjim zekom su obiježavali "pagani" još ohohoho prije pojave kršćanstva, čak je i naziv "Easter" došao od imena saksonske božice Eostre, koja se slavila u vrijeme proljećnog ekvinocija i simbolizirala buđenje prirode.

Božić nije ni obilježavan sve do 4 stoljeća, kad je u Rimu odlučeno da se dan rođenja Isusa Krista obilježi 25.prosinca, kad je "poganski" Rim slavio rođenje boga Sunca (Nativitas Solis Invicti - Rođenje nepobjedivoga Sunca).

- kršćanstvo propagira ljubav, vjeru i toleranciju. osim ako nije u pitanju nešto van kršćanske dogme, tada se počnu pominjati vatre pakla i prizivati Torquemada i stari dobri dani kršćanske inkvizicije.

- poznavanje vjere, kao i poznavanje svega ostalog, po meni podrazumijeva i razumijevanje istog a ne papagajsko ponavljanje floskula, pri čemu se opet vraćamo na pitanje tolerancije i ljubavi koju propagira crkva u nas. proglasiti nekog doslovno nevjernikom iz nebuloznih razloga kao što su maškare i par tikvi je bahato i bezobrazno.


sad ću se prisjetiti onih urnebesnih demonstracija pred pulskom Arenom kad je gostovao Marilyn Manson. par mjeseci kasnije u Zagrebu je gostovao Deicide (nomen est omen, svi provjeriti što Deicide znači!),čiji se pjevač otvoreno deklarira kao antikršćanin, sotonista, i uz ostalo nastupa sa urezanim inverted krucifiksom na čelu, dakle, nešto kao antipod-negativ vlč. Sudcu, doduše sa boljim pratećim bendom.

nitko ni zuc, nisu znali.

e sad, što je toliko sporno u Halloweenu, ne znam ali ako ste vjernik - na dajte svom klincu da ide van. možda ga mrak ili vještica popapaju ili završi na nekoj od fešti koje se organiziraju povodom toga.

i ne zaboravite se maskirati i ponašati kao Remi Gaillard





ako vas put nanese na daleki Istok, svakako naletite na Helloween feštu - modnu reviju u organizaciji drage mi i moje malenkosti. zabava garantirana. što gdje kako u slijedećem infou

http://www.facebook.com/profile.php?id=1040463978&ref=profile#/event.php?eid=162660304149

ili ako niste žrtva Fejsa :

halloween party

31. listopad 2009 u 21:00

caffe bar Prestige Ilok

večer dobre zabave uz niz sadržaja svakako su dobra pozivnica da posjetite jedinstveni Halloween party u caffe baru Prestige-u 31.10.2009

za vas organiziramo: modnu reviju by LIDIJA KOPILAŠ



vidimo se.

ja ću se već tradicionalno, jednostavno i nadasve efektno maskirati u pernicu ----- gurnuti si dvije olovke u nos. i feeeštaaaa....





Post je objavljen 29.10.2009. u 11:50 sati.