Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bbb-jarun

Marketing

Dinamov povratak pobjedama?

Image and video hosting by TinyPic
Derbi 12. kola u nedjelju navečer u Maksimiru će igrati Dinamo i Cibalia. Dinamo nakon poraza od Zagreba prošlog vikenda i u Amsterdamu preko tjedna nema pravo na novu pogrešku dok bi baš taj pritisak na leđima prvaka Hrvatske mogla biti najveća prednost Vinkovčana...

Dinamo nema puno vremena za razmišljanje i analize amsterdamskog poraza što nije nužno loša stvar jer pobjedama se najbolje u momčad vraća samopouzdanje i vjera u vlastitu kvalitetu. Iako u Maksimiru gostuje momčad iz vrha ljestvice - jedino se pobjeda priznaje; posebno prije gostovanja na Poljudu.

Trener Dinama Kruno Jurčić upozorava kako u Maksimiru ne gostuje samo "jedna od momčadi naše lige": "Ne mogu početi konferenciju kao inače jer igramo protiv druge momčadi naše lige; mjesto koje je Cibalia zaslužila", kaže Jurčić pa dodaje komentar o kadru kojim raspolože Stanko Mršić: "Vratili su svoje igrače koji su u drugim klubovima izrasli u prave prvoligaške igrače, a kada se spoje s njihovom poznato dobrom mladom školom - gospodin Mršić složio je odličnu momčad."

Što se pak tiče momčadi Dinama, bit će izmjena u odnosu na Amsterdam. Među "prisilne" izmjene spada ona na mjestu vratara gdje protiv Cibalije neće stajati Filip Lončarić koji ima natečeno koljeno, no vjeruje se kako ozljeda nije teže prirode; bilo kako bilo - na gol će Tomislav Butina.

Kao i Lončarić, zbog lakše ozljede mogao bi otpasti i kapetan momčadi Robert Kovač kojeg bi od prve minute trebao zamijeniti Tomislav Barbarić. Jurčić je najavio još par izmjena, a kako je rekao da će priliku od početka dobiti igrači koji su "ušli u igru u Amsterdamu", vjerojatno je kako se radi o Sivonjiću i Tomečaku dok će na klupu za pričuve sjesti Pedro Morales i Dimitrios Papadopoulos.

Po razmišljanjima Vinkovčana prije polaska u Zagreb teško bi mogli zaključiti kako će se u nedjelju navečer na Maksimiru odigrati derbi kola. I dok u većini slučajeva kada se radi o dvobojima prvog i drugog na ljestvici slušamo priče o "povišenim tenzijama", "velikom ulogu" i "iščekivanju prvog sučeva zvižduka", situacija u nebesko-plavom taboru posve je drugačija. Svjesni su svi da je razlika u kvaliteti između dvije momčadi "opipljiva", i da bi se trebalo veliko iznenađenje, pa da Cibalia napusti Maksimir s bodovnim ulovom.

"Iako smo mi ove sezone pokazali da se možemo ravnopravno nositi s većinom momčadi HNL-a, Dinamo je ipak jedna razina više, ne samo za nas. Upravo zato pred svoje igrače ne mogu staviti nikakav rezultatski imperativ, no ono što od njih mogu tražiti je pravi pristup i maksimalnu borbu svih 90 minuta, pa da u konačnosti vidimo gdje će nas to odvesti. Na kraju krajeva, utakmica će se izravno prenositi na TV-u, što svima koji istrče na teren može biti samo dodatni motiv", realno sagledava strateg nebesko-plavih, Stanko Mršić.

Na upit o Dinamovom gostovanju u Maksimiru i mogućim taktičkim zamislima koje je mogao vidjeti na toj utakmici, Mršić je dao zanimljiv, zapravo i jedini mogući odgovor:

"Da, pokazao je Dinamo dosta slabosti i loših strana, no ima tu jedan problem - ja na raspolaganju nemam igrače Ajaxa. Na primjer, što meni znači činjenica da je u Amsterdamu Etto dosta "plivao", i da je puno akcija domaćina išlo preko te strane, kad mi nemamo igrača kalibra Ajaxovog lijevog krila. To je, naravno, bio samo jedan primjer, mogli bi tako analizirati gotovo svaku poziciju na terenu. Pustimo mi Ajax na stranu, nama je najvažnije da saniramo ove probleme s ozljedama koje imamo (Tomić, Parmaković i Lučić), i da pružimo svoj maksimum u nedjelju."

Jasno je kako je Dinamo veliki favorit u ovom dvoboju unatoč visokoj poziciji Cibalije, a ako se uzme u obzir kako će Modri biti dodatno motivirani nakon dva poraza - Cibaliji se ne piše dobro. S druge strane, Cibalia je čvrsta i kvalitetna momčad koja zna igrati obranu i čuvati svoju mrežu što bi im moglo biti ključno za pozitivan rezultat na Maksimiru jer je poznato kako Dinamo teško probija čvrste momčadi te tada postaje sve nestrpljiviji. Povijest pak ne ide Cibaliji na ruku jer su zadnji prvenstveni bod na Maksimiru uzeli davne 1993. nakon kojeg je uslijedilo 17 poraza...

Dinamo - Cibalia, 20.15
Dinamo: Butina - Etto, Lovren, Barbarić, Cufre - Tomečak, Badelj, Vrdoljak, Sammir - Mandžukić, Sivonjić

Cibalia: Antolović - Tomić, Parmaković, Lučić, Rugašević - Grgić, Milardović, Husić, Pavličić - Prgomet, Kresinger

Post je objavljen 25.10.2009. u 18:42 sati.