Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Službeno glasilo ZNS

Dugujem vam od prošloga tjedna priču o kunama koje na kapaljku stižu do našeg kluba. Zašto je to tako? Odgovor smo pronašli u Službenom glasilu ZNS-a br. 32 od 14.10.
ZNS je morao izmijeniti svoj financijski plan za ovu godinu u stavkama prihoda iz proračuna, pa tako i u stavkama rashoda prema klubovima. Naime, Zagrebački športski savez je Zagrebačkom nogometnom savezu isplatio samo 4/12 redovitih sredstava iz programa za ovu godinu tj. sredstva za prva 4 mjeseca iako taj isti Zagrebački športski savez od Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i šport navodno redovito dobiva sredstva namijenjena sportskim savezima. Osim toga ZŠS je najavio da će do kraja godine umjesto još 8/12 ZNS-u uplatiti samo 1,5/12, čime su u ZNS-u naravno jako nezadovoljni jer se na taj način nikako neće moći realizirati predviđeni plan prema klubovima prvenstveno s osnove natjecanja i honorarnog stručnog rada bez obzira na umanjena sredstva od strane Grada (cca 20 mil. kn). Dakle ispada da su planirana sredstva stizala do ZŠS-a i odlazila iz ZŠS-a (našim predstavnicima su isto rekli da im je kasa prazna), ali nisu dolazila do ZNS-a. Pa dobro gdje su? Prema izviješću Stručnog odbora ZNS-a, direktno iz blagajne ZŠS-a tj. iz zajedničkog programa ZŠS-a značajna sredstva su ove godine otišla u klubove: Hrvatski dragovoljac, Lučko, Rudeš, ZET i još neke po osnovi tj. za nekategorizirane selekcije, pripreme i druge aktivnosti. Što znači konto nekategorizirane selekcije nemam poima kao niti što se podrazumijeva pod „druge aktivnosti“, ali znam što su pripreme i drago mi je da sada znam da se na njih može ići i na račun ZŠS-a. Gospodo iz Uprave molim vas da odmah stanete u red jer bi se vjerojatno i naši dečki pripremali, ali prvo provjerite kriterije odabira.
I tako u perspektivi za ovu godinu ostaje još samo ta famozna 1,5/12 (koliko je to kuna?) za podijeliti članovima tj. klubovima ZNS-a, kojih je ukupno 72. No Izvršni odbor je odlučio da se dio kolača klubova koji su dobili ona značajnija sredstva, usmjeri prema klubovima 1.,2. i 3. zagrebačke lige, što pak za nas ne znači ništa ako se misli (a najvjerojatnije da) na seniore. Nas gilta (mislim da je to onaj već uplaćeni kikiriki) ipak samo 1/72 (pokušajte ovo napisati slovima!) od 1,5/12 ako je to važeća formula. Zbog svega navedenoga bojim se da bi se tako uskoro mogle obistiniti slutnje Saveza o nemogućnosti realizacije predviđenih natjecanja, osim ako .... I na kraju još dva zaključka odbora: 1. „traži se od ZŠS-a i nadležnih gradskih tijela da pronađu sredstva za realizaciju redovitog programa, uzimajući u obzir iznos umanjenih sredstava za godišnji program, ali na svim stavkama“; 2. „traži se da se ubuduće sredstva za nogomet redovno doznačuju direktno iz Grada u ZNS, koji će ih po svojim kriterijima raspodijeliti i redovno doznačavati klubovima odnosno krajnjim korisnicima“.


Post je objavljen 21.10.2009. u 12:58 sati.