Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/ngputovanja

Marketing

Ekskurzija osmaša 2009./2010.

Probudivši se u ranim jutarnjim satima 28. 9. 2009. i nestrpljivo isčekivavši ulazak u avion u zračnoj luci Pula, započela je ekskurzija osmaša 2009. / 2010. godine.

Izlazak sunca uljepšao nam je let prema Dubrovniku. Uz pauzu i slobodno vrijeme u Cavtatu, zajedno smo s profesoricama, profesorom i defektologinjom krenuli prema Dubrovniku.

Image and video hosting by TinyPic

Slijedio je smještaj u hostel i ručak.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon ručka, krenuli smo u razgled Dubrovnika i posjet otoku Lokrumu. U južnom dijelu Lokruma nalazio se fenomen ovoga otoka - 10 metara duboko slano jezero zvano 'Mrtvo more'. Posjetili smo Stradun, Crkvu sv. Vlaha, Onforijevu česmu, staru luku i Gradske zidine.

Image and video hosting by TinyPic

Nakon večere spremili smo se za izlazak u lokalni disko. Ujutro smo krenuli prema Splitu.

Image and video hosting by TinyPic

Posjetili smo grad Split uz pratnju vodiča. Vidjeli smo Dioklecijanovu palaču, koja je pod UNESCO-vom zaštitom, kip Grgura Ninskog, Katedralu sv. Duje, šetali smo Peristilom… i divili se povijesnom gradu, čiji je ztaštitnik sv.Duje.
U Splitu su nas sobe iznenadile jer su bile ljepše, urednije i veće od onih u Dubrovniku, a i hrana je bila bolja. Navečer smo prošetali splitskom rivom,i unatoč neugodnim mirisima, zabavili smo se!

Image and video hosting by TinyPic

Nakon doručka krenuli smo prema Zadru. Bio je to dug put jer smo usput posjetili Solin, Trogir i Šibenik (gdje smo ručali). Također smo uživali u ljepotama NP Krke i Vranskog jezera. Smjestili smo se u sobama u Zadru koje su bile dugo najavljivane kao 'najgore sobe u kojima ćemo spavati', stoga se nismo ni iznenadili šesterokrevetnim pošaranim sobama. U Zadru smo vidjeli Crkvu sv.Donata, Katedralu sv. Stošije, šetali smo Kalerargom, divili se Pozdravu Suncu i uživali u zvukovima morskih Orgulja. Navečer smo se družili, a ujutro smo krenuli prema Puli.

Image and video hosting by TinyPic

Uz kratka zaustavljanja došli smo u Pulu u večernjim satima, praćeni dobrim raspoloženjem i melodijom naše omiljene pjesme - 'From the speaker'!Post je objavljen 21.10.2009. u 10:08 sati.