Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vistica3

Marketing

Balkanski vodič kroz EUniju

Već sam dosta vremena proveo na prostoru zapadne Njemačke sa povremenim prelascima granice prema Belgiji i Nizozemskoj pa sam pripremio kratki vodič za one koji se spremaju na put u ovaj dio EUnije.
1. Ako se zateknete u Njemačkoj i pomislite da vam vlak kasni, provjerite da li vam je sat točan.
2. Ako mislite da vrijeme i nije toliko loše koliko se priča strpite se još koji dan.
3. Ako mislite da imate sreće s vremenom, nemojte to javno priznati. Pobrinite se da pri ruci imate kišobran, kabanicu i gumene čizme u slučaju da odlučite prekršiti ovo pravilo.
4. Ni u kom slučaju nemojte gledati kakvo je trenutno vrijeme u Hrvatskoj, na taj način možete spriječiti eventualne napade depresije.
5. Ako je jutro oblačno sa sobom obavezno ponesite kišobran. Ako je polu-oblačno sa sobom obavezno ponesite kišobran. Međutim, ako je sunčano sa sobom obavezno ponesite kišobran.
6. Ako idete turistički u Njemačku imajte na umu da je hrana jeftinija nego u Hrvatskoj, tako da ne morate sa sobom nositi sarme, paštete i ostalo.
7. Ako vidite da se netko vozi na biciklu to ne znači da je sirotinja pa nema novca za auto ili za gorivo.
8. Ako vidite da se netko ljubi 3 puta, to ne mora značiti da je dotična osoba srpske nacionalnosti, možda se radi o npr. Belgijancima. (Bilo bi dobro da netko proslijedi ovo pravilo BBB-ovcima prije Dinamovog gostovanja u Bruxellesu)
9. Ako idete u Njemačku poslovno imajte u vidu da ona lekcija iz njemačkog u 5. razredu osnovne pod naslovom: "Arbeit macht spaß" nije bio samo neki obični tekst. Za Nijemce je to životni moto.
10. Crveni i crni dio pločnika ne služe razdvajanju partizana i ustaša, nego za razdvajanje pješaka i biciklista.


Post je objavljen 20.10.2009. u 12:18 sati.