Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/fsrtrsat

Marketing

"Ulične svjetiljke" dio Međunarodne mreže uličnih novina

Image and video hosting by TinyPic

"Ulične svjetiljke", prvi hrvatski časopis o beskućništvu i srodnim društvenim temama, kojeg već godinu dana izdaje naše bratstvo a prodavaju ga mahom beskućnici na ulicama i trgovima svih većih hrvatskih gradova, danas su primljene u Međunarodnu mrežu uličnih novina sa sjedištem u Škotskoj.
Uz više od stotinu sličnih izdanja sa svih kontinenata, na web stranicama www.street-papers.org čitatelji cijeloga svijeta moći će saznati više o ovim jedinstvenim uličnim novinama čiji je cilj senzibilizirati javnost o problemu beskućništva i siromaštva u Hrvatskoj te omogućiti ljudima bez krova nad glavom da prodajom časopisa zarade toliko potrebita sredstva za život. Osim mogućnosti razmjenjivanja materijala, Hrvatskoj se na taj način omogućuje sudjelovanje na međunarodnim konferencijama gdje se beskućničkoj populaciji, poticanjem na prodaju uličnih novina, pokušava pomoći kroz ovaj vid socijalnog obrta do krajnjeg cilja - resocijalizacije i ponovnog zadobivanja izgubljenog ljudskog dostojanstva.
Cijena "Uličnih svjetiljki" je osam kuna, od čega polovica pripada prodavaču, a drugom polovicom sredstava tiska se idući broj. Na 36 stranica čitatelji mogu pronaći ispovijesti beskućnika, njihova razmišljanja ali i stajališta ljudi iz javnoga života. Uredništvo, suradnici i distributeri ovog časopisa redom su volonteri, čime daju svoj doprinos poboljšanju životnog statusa beskućnika, koje još uvijek nema u hrvatskom zakonodavstvu, pa stoga ni organizirane skrbi države za sve veći broj pripadnika ove populacije.


Post je objavljen 08.10.2009. u 15:59 sati.