Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/sinnerboy

Marketing

Yeeah! Interlagos oliti rijetko dobra utrka!

Daklem, uz ostalo Sinner je (...počeo sam se oslovljavati u trećem licu. omg. no to je samo iz stilskih razloga...ne pretvaram se u Ćiru Blaževića ili Napoleona...)...ovaaaaj...no da, uglavnom sam veliki fan Formule 1.

I redovno gledam svaku utrku, što ponekad podrazumijeva navijanje sata nedjeljom u 5 ujutro, tekicu uz ruku za računanje krivulje težina - odlazak u boks, taktičke vježbe i manijakalno praćenje svih pravila i tehničkih pojedinosti. Npr. ne znam da li ste znali da su moderni bolidi F1 ustvari - prelagani pa im se dodaju utezi da bi imali minimalnu težinu na startu? i da imaju na podnici, pored svih svemirskih materijala, jednu običnu, najobičniju dasku oliti fosnu? doduše, točno definiranih dimenzija i najvjerojatnije vrhunski obrađenu, ali opet - dasku. drvenu.

no da se vratimo na Interlagos ili VN Brazila.

Dakle, start uobičajeno kaotičan, ali i komičan.

Naime skoro je izbila tučnjava između Trullija i Sutila. Iako je po svim pravilima Trulli (onaj manji u Toyotinom kombinezonu) kriv za sudar. No pogledajmo:

..pa je Kovalainen malko zapalio Raikonnena...
...pa je po meni zvijezda utrke Kamui Kobayashi u svom prvom nastupu u F1 zadržavao daleko bržeg i iskusnijeg Buttona dobrih desetak krugova, te majstorski vratio poziciju kad ga je ovaj najzad uspio preteči, potom samurajski imao okršaj sa Nakajimom, pa ga kamikaze tehnikom izbacio iz utrke, pa još pred kraj utrke hladno obišao isto nemjerljivo iskusnijeg Fisichellu...

upamtite to ime, jer se izgleda u F1 pojavio Japanac koji vozi doslovno kao kamikaza i ima muda veličine lubenica.

no uglavnom, izuzetno zanimljiva utrka. sa izuzetno zanimljivim startom. koji saslužuje još jedno gledanje:...i naravno, jope umrh od smija na onu dvojicu junoša koji su se umalo potukli. btw. Trulli je dobio 10 000 dolara kazne glede toga.

do kraja sezone još samo Abu Dhabi ali je prvak već odlučen, pa će biti "turistička" utrka.


p.s. yeaah, chick fight! roflPost je objavljen 19.10.2009. u 10:06 sati.