Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/torontosunshine

Marketing

Tri francuska filma koji vas nece ostaviti ravnodusnima

U zadnje vrijeme nema bas toliko dobrih filmova, svi cekaju kraj mjeseca da pocnu prikazivati interesantnije filmove normalno pred sezonu najvecih filmskih nagrada Golden Globes i Oscars. Posto obicno gledam 3-4 filma na tjedan trenutno pregledavam filmove koji su me dirnuli i ostali mi u pamcenju.
Moj filmski ukus jednom rjecju je eclectic. Volim gledati filmove, sve zanrove osim horror filmova, i ne nije zbog straha vec zbog dosade. Ama bas svaki horror film je too predictable, s izuzecima japaskih horror filmova, Japanci su pravi majstori horora thumbup
Na zalost filmovi koji izlaze iz Hollywooda nisu vise tako interesanti, manje vise svi su replike nekih starijih filmova. Srecom ostatak ne-Hollywoodskog svijeta jos uvijek upotrebljava svoju mastu i proizvode predivne filmove. U Kanadi svi filmovi koji nisu proizvedeni u Sjevernoj Americi nazivaju se foreign films, iskreno meni su bas ti najdrazi. Izdvojila sam tri francuska filma za koje mozda niste culi, a ja smatram da ih svaki filmoljubac treba pogledati.

"I've loved you so long" je prica o dvema sestrama koje se pronalaze nakon 15 godina i pokusavaju ponovno biti sestre. Jedna sestra je provela tih petnaest godina u zatvoru odsluzujuci kaznu za nepomisljivo ubojstvo, dok je druga gradila naoko uspjesan zivot. Film je pun emocija, s predivnim glumicama i pricom o kojoj cete duze razmisljati. Potrebne su papirnate maramice."The diving bell and the butterfly" je isitinita prica o vrlo uspjesnom francuskom businessman-u koji prezivljava mozdani udar, ali ostaje podpuno nepokretan. Jedno oko mu nije paralizirano i na taj nacin pocinje komunicirati. Iako zna da su mu dani odbrojani, ne odustaje vec odlucuje napisati memoare diktirajuci slovo po slovo. Nevjerovatna zivotna prica. I za ovaj film su potrebne papirnate maramice."Tell no one" je odlican old style thriller, bez specijalnih efekata. Do kraja filma necete znati who's done it. Really, really good!Post je objavljen 18.10.2009. u 17:01 sati.