Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

We're Fucked: The EMO Kids are Here!

Image Hosted by ImageShack.us


Kada je delovalo da je praktično nemoguće, a i božanski nepravedno, da ovaj ničim izazvano napaćeni narod zadesi još neka nevolja koja bi (there goes our turism) mogla poslati veoma lošu i iskrivljenu sliku o ovoj dobroćudnoj zemlji u svet, desilo se, jebi ga, upravo to: nova pošast. Ona preti da ugrozi teškom mukom izvojevani društveni balans za koji se državni vrh posle svih jebi-ga-nisu-hteli uličnih napada, ubistava, pedera što-su-hteli-al-im-falabogu-nismo-dali-da-paradiraju, svinjskih gripova, Kineza koji su jedan od glavnih uzroka naših ekonomskih nevolja ( Kinezi štete budžetu ) herojski izborio i u VIP loži posle, za Srbiju istorijske, fudbalske utakmice protiv Rumuna to zasluženo šampanjcem i Ivicom Dačićem zalio. Pošast dolazi, naravno, iz Amerike putem glavnog đavoljeg izuma Novog Srpsk…, pardon, Svetskog Poretka, interneta. Ime joj je biblijskog karaktera: EMO.

Niko bolje tu najnoviju pretnju nije mogao da objasni od vrlih novinara Javnog servisa koji i pored uvredljivo niske pretplate građana nastavljaju da se hrane svojim entuzijazmom i željom za istraživanjem i koji su upravo zbog toga uspeli čak da otkriju da se ne radi samo o razarajućem pokretu, nego i o organizaciji. Nestrpljivo se očekuje nastavak gde će se otkriti gde im je sedište (I put my money on Washington DC) i ko je vrhovni vođa (I put my money on some Jewish dude). Njih su, svojim istraživačkim njuhom, sledili zajebani profesionalci iz Press-a dodavši veoma korisni intervju koji obiluje praktičnim savetima za zabrinutog, ali i neizainteresovanog roditelja čije dete ozbiljno klizi ka EMO provaliji. Dakle, Mirko, Laffe, Zox and all of you parents out there, enjoy and be afraid:

Image Hosted by ImageShack.us


RTS, utorak, 13. okt 2009, 08:12-> 11:24

Emo pokret problem ili prolazna faza

Iako mnogi psiholozi kažu da je Emo uobičajena faza u odrastanju, vreme da se roditelji zabrinu je kada kod svoje dece primete autoagresivnost, rekao gostujući u Jutarnjem dnevniku Zoran Luković, glavni inspektor Policijske uprave Beograda i član Evropske federacije za borbu protiv sekti.

Javnost u Srbiji se posebno zainteresovala za neformalnu grupu Emo, nakon što je policija sprečila dogovorena samoubistva dvoje maloletnika, članova te organizacije.

Gostujući u Jutarnjem dnevniku, Zoran Luković, glavni inspektor Policijske uprave Beograda i član Evropske federacije za borbu protiv sekti, govorio je o grupi Emo i autoagresivnosti njenih članova.

Luković je rekao da su motivi okupljanja Emo grupe bunt mladih, koji žele da privuku pažnju javnosti koja ih je ostavila. Inspektor je naglasio da su među članovima te grupe depresivni mladi ljudi koji se međusobno pronalaze.

S obzirom na to da mnogi psiholozi kažu da je Emo uobičajena faza u odrastanju, koja obično prođe, Luković naglašava da je vreme da roditelji obrate pažnju i da se zabrinu kada primate autoagresivnost kod svoje dece.

Luković je pojasnio da je Emo nastao iz muzičkog pravca i da on predstavlja identitet koji mladi usvajaju, po njegovim rečima, u pitanju je tačnije rodni identitet, koji podrazumeva nerazlikovanja pola muško i žensko, već samo pripadnike pokreta.

"U okviru Emo pokreta izvršeno je desetak samoubistava mladih ljudi, koja za njih predstavljaju samo promenu forme, nema razlike između života i smrti. Pripadnicima tog pokreta život nije bitan”, istakao je Luković.

Inspektor je rekao da Emo nema karakter sekte, ali da jeste vid okupljanja koji treba da podstakne društvo da se zapita.

Luković je naveo primer Rusije gde je Emo zabranjen, i dodao da se to dogodilo uz zajedničku akciju policije, psihijatara i medija koji su najpre pomagali članovima te grupe da izađu iz nje.

Zoran Luković je naglasio da je bitna prevencija preko potiskivanja do izlaska iz grupe.

Douchey Little Vampire Kids

Beograd, 13.10.2009.
Press

Intervju, Zoran Luković, Glavni policijski inspektor za sekte
Zoran Luković:

„Emovci" decu u Srbiji navode na samoubistvo!


Informacija koju je rumunski Interpol prošlog četvrtka prosledio srpskim kolegama, da tinejdžerka iz Beograda, pripadnica EMO pokreta, po dogovoru sa vršnjakom iz Bukurešta planira da izvrši samoubistvo, prvo je stigla Zoranu Lukoviću, glavnom inspektoru beogradske kriminalističke policije i članu Evropske federacije za borbu protiv sekti.

S obzirom na to da je javljeno da su maloletnici pripadnici EMO pokreta, Luković kaže da je bilo neophodno munjevito delovati jer su samoubistva kod njih uobičajena stvar.

- U ovom slučaju informacija od rumunskih kolega bila je pravovremena i policija je delovala. Međutim, budući da se radi o vrlo opasnom pokretu, mnogo su važnije prevencija i edukacija, jer je EMO pokret sam po sebi zatvorena organizacija i vrlo je teško predvideti kako će oni delovati i šta će uraditi.

Šta je EMO? Da li je to neka vrsta sekte?

- EMO je pokret koji je nastao na ideologiji pank muzike, ali je osnovna razlika što oni gaje agresiju prema sebi. Nije nastao na internetu, ali internet je samo učinio da se ta ideologija širi. EMO nije sekta, jer sekte obično imaju vođe, mada je činjenica da se proučavaoci sekti bave i neformalnim pokretima, poput EMO-a.

U čemu leži opasnost od EMO pokreta?

- Najveću opasnost „emovci" nose prema samima sebi. Zagovaraju tezu da je smrt samo promena forme. To njihovo shvatanje nema veze sa hrišćanskim propovedanjem života i smrti, već zaista u sebi nose suicidne ideje.

Važna je prevencija
Zoran Luković, inače i predsednik Centra za antropološke studije, naglašava da je dobro što je država prvi put ove godine krenula u organizovanu edukaciju pedagoga.
- U saradnji sa Ministarstvom prosvete organizovano ćemo držati predavanja u okviru projekta „Novi oblici zavisnosti", koji će pomoći pedagozima u školama Srbije da upotpune svoja znanja i preventivno deluju na đake. Vrlo je važno da se sistematski deluje, a ne samo da se javnost zainteresuje tek kada se dogodi neki slučaj poput nedavno sprečenog samoubistva - navodi Luković.


Image Hosted by ImageShack.us


Da li se kod nas dogodilo neko EMO samoubistvo?

- Nemamo podatak da li je neko od mladih samoubica bio iz EMO-a. U Rusiji se dogodilo 16 samoubistava „emovaca" i Vladimir Putin je zabranio taj pokret, kao i pokret gotik.

Koliko u Srbiji ima „emovaca"?
- Nemamo nijednu službu koja se bavi time, pa ni taj podatak. Ali, ima ih. Mogu se videti i na ulici i po školama.

Kako roditelji da prepoznaju da im je dete EMO?

- „Emovci" imaju svoj vizuelni identitet, duge šiške koje im obično sakrivaju pola lica. Devojke se napadno šminkaju, a ponekad i dečaci. Nose pirsing i to je neka vrsta samopovređivanja. Često dečaci i devojčice izgledaju isto. Za njih je EMO sve - način razmišljanja, odevanja, pa čak i vrsta polnog identiteta. Za njih postoji žensko, muško i emo.

Koliko imaju godina?

- Najmlađi su u završnim razredima osnovne škole, najstariji su mlađi punoletnici.

Iz kojih razloga deca prilaze EMO pokretu?

- EMO je neka vrsta posledica depresije, nezadovoljstva, bezvoljnosti, samosažaljenja. I svi oni se pronalaze jedni u drugima i prepoznaju. Zašto je to tako, pitanje je za psihologe.



Post je objavljen 13.10.2009. u 22:23 sati.