Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sdbnovaci

Marketing

Dragi naši, pozdravljamo Vas nakon 10ak dana ispunjenih zanimljivim događajima. Da ne duljimo krenimo od tamo gdje smo stali prošli put. Nakon tjedna provedenog na Colleu 27.9.2009. u Valdocu (Torino) odrazan je Harambee. Riječ je o danu kada se tradicionalno šalju salezijanski misionari u dodijeljene im misije. Ove godine je napunjeno 140 godina od kako je don Bosco ispratio prve salezijanske misionare. Prva Salezijanska misija je bila u Argentini (Patagoniji). U prvoj grupi je bio i don Cagliero, veliki salezijanac koji je kasnije postao kardinal u Argentini.
Danas su salezijanci prisutni u cijelom svijetu i nakon Isusovaca su najbrojnija kongregacija u Katoličkoj Crkvi.
U Torinu smo se susreli sa našim bogoslovima koji studiraju u Rimu i Torinu. S njima smo proveli dan u druženju uz neizostavni posjet gelatariji (slastičarna).
Kao što smo već pisali odabrali smo slogan za našu generaciju (2009/2010), koji glasi :"Ostanite u mojoj ljubavi!", a u međuvremenu napravljena je himna na tu temu. Dana 8.10 smo zapalili našu prvu od 12 svijeća. Za one koji jos ne znaju (sram Vas i stid bilo), svakog osmog u mjesecu se pali po jedna svijeća. U izradi je i simbol na slogan koji smo odabrali. Šef radova je naš dragi Ivan Wegleiter (Talijan austrijskog podrijetla, koji je inace povijesničar umjetnosti). Radovi su u blagom kašnjenju, što inače nije uobičajeno za nekoga tko je austrijskog podrijetla.
Ispričavamo se zbog neobjavljivanja slika, jer je nakon oluje sa sjevera došlo to tehničkih poteškoća sa računalom na kojem su pohranjene slike.
Saznali smo kako smo dobili konkurenciju u vidu naših prednovaka i sjemeništaraca iz Podsuseda (to je sigurno maslo Silvija - najvećeg poznavatelja Lige prvaka u Mostaru i okolici, a sada tu čast ima Zagreb i Podsused).
Želimo im puno uspjeha u evangelizaciji preko mreže i nadamo se da će biti približno uspješni kao naš blog.

P.S.
A sada rubrika pozdravi i želje:
Svim Danijelima iz naše provincije koji su 10.10. slavili imendan još jednom čestitamo od srca.
Pozdravljamo konkurenta Silvija i cijelu ekipu u Podsusedu.
Pozdravljamo Antuna Čorka koji brani hrvatske boje u internacionalnom dominikanskom novicijatu u Chieriu, svega 30ak km od nas. Ovim putem mu poručujemo da će susret novaka biti VJEROJATNO krajem 11 mjeseca.
Pozdravljamo največeg župnika, koji je inače župnik jedine župe sv.Ivana Bosca istočno od Italije, a riječ je o don Tunji Blaževiću. Ovim putem mu još jednom zahvaljujemo na nesebičnom daru satelitske kartice HRT-a, koja nam je omogučila gledanje neodlaska Hrvatske reprezentacije na svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.
Pozdravljamo Denu Maslova i sve bogoslove u Splitu i Zagrebu, posebno Domagoja Jelaču, karmeličanskog bogoslova.
Izražavamo sućut don Marijanu Lovriću, vodotražitelju, koji je ostao bez svog omiljenog vrta, koji mu je godinama služio za odgajanje sjemeništaraca u strpljivosti i blagosti.
Pozdravljamo I.H. kojeg ne poznajemo, ali smo o njemu čuli sve najbolje i redovito se molimo za njega. Javi se koji put komentarom ili na mail.
Na kraju, pozdrav provincijalu don Ivanu Marijanoviću. Don Ivane, kad budete dolazili nemojte doći praznih ruku. U planu je priprema nacionalne večere, pa bi bilo dobro da donesete štogod za tu prigodu po vlastitom izboru. Dragi dobrotvori javite se provincijalu.

Dragi naši toliko od nas i neka Vas prati zagovor Marije Pomočnice krščana.

Post je objavljen 11.10.2009. u 17:54 sati.