Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Vukadinović izabran za potpredsjednika ATA-e

Predsjednik Atlantskog vijeća Hrvatske Radovan Vukadinović je na Generalnoj skupštini organizacije Atlantic Treaty Association (ATA) izabran za potpredsjednika te vodeće transatlantske nevladine organizacije na mandat od tri godine, priopćeno je danas iz Atlanskog vijeća Hrvatske.



Generalna skupština ATA-e održava se od 7. do 10. listopada 2009. u Kijevu. Atlantsko vijeće Hrvatske ističe da je izbor profesora Vukadinovića na mjesto potpredsjednika ATA-e potvrda desetogodišnje aktivnosti hrvatskog Atlantskog vijeća u promicanju ideje euroatlantizma te članstva Hrvatske u Sjevernoatlantskom Savezu. Uz to, smatra, potvrda je i profesionalnog uspjeha predsjednika Atlantskog vijeća i njegove reputacije u euroatlantskim krugovima, te uloge u osnivanju Atlantskih vijeća u regiji te promicanja euroatlantske ideje.

Atlantsko vijeće Hrvatske podsjeća da priznanje profesoru Vukadinoviću dolazi u godini proslave 60. obljetnice NATO-a te primanja Hrvatske u punopravno članstvo.

ATA je osnovana je 1954. godine kao organizacija Atlantskih vijeća zemalja članica NATO-a s ciljem promicanja javnog razumijevanja NATO-ove uloge u međunarodnoj zajednici. Transformacijom NATO-a organizacija dobiva novi značaj fokusirajući se na pitanja tranzicije zemalja istočne Europe, uloge bivših socijalističkih zemalja, konflikta u regiji Zapadnog Balkana te suvremena pitanja i izazove s kojima se suočava NATO, navodi se u priopćenju.

Post je objavljen 09.10.2009. u 16:00 sati.