Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chablis

Marketing

LIBRICON JE ZAKON

Promocija je bila. Bila je , ma... odlična! Istina, dvorana je bila malčice premala, ali tko bi mislio da će doći toliko ljudi! Osim ako nije neka inozemna faca vezana uz ekonomiju ili uz samopomoć, na promocijama se ne vidi baš često preko stotinu ljudi, a na ovoj je bilo brat bratu, pa i sestri, oko stopedeset ako ne i više. Istina, puno je ljudi pitalo je li stigao autor, no to nisam nikako mogla organizirati jer je isti poginuo pod ledom koji se odronio na Manasluu. Davno. Zato su bili autori predgovora (Stipe Božić) i pogovoria (Viki Grošelj) te urednik knjige. Tri alpinista. No, nije to sve. Bila je udovica pokojnog autora koja je sada u braku sa svojim novim mužem, a ondašnjim prijateljem pokojnog autora, tj svog muža. Pratite? I on je bio alpinist. I mislim da je najljepše kaj mu se u životu dogodilo ta njegova sadašnja žena. Ak' se mene pita.
Da alpinizam ne poznaje granice, da ne poznaje mržnju i neslogu potvrdili su svojim riječima, a bome i dosadašnjim djelom gosti promocije. Kad si na sedam ili osam tisuća metara ne razmišljaš o politici, o prepucavanjima svih vrsta nego se možeš jedino pouzdati u prijateljstvo i vlastite sposobnosti. Ni bez jednog ni bez drugog ne ide.
Došao je i slovenski veleposlanik, i on je imao za dodati koju riječ. On nije alpinist, ali je speleolog pa kuži spiku.
Jedino su mediji malo zakazali. Istina, u Jutarnjem je bio veliki tekst o knjizi, u Večernjem lijepa najava, na Radio Sljemenu će biti u studenom intervju sa Stipom Božićem, ali unatoč mom svekolikom trudu nisu poslali ni jednu kameru, a novinarka je bila samo jedna. Ali vrijedna.
Prodali smo skoro sve knjige! Ako se ovako nastavi morat ćemo u reprint. Tko bi rekao da će to postati takav hit?!
Vi koji ste propustili promociju možete pogledati fotke (onaj cviček kojeg su poslužili umjesto Chabis uopće nije bio loš, samo da znate, a i slanci su bili fini i još topli, raznih vrsta), a ja odoh lektorirati novu knjigu.

Prepunjena dvorana
Image Hosted by ImageShack.us

Urednik Ž.Ž, Viki Grošelj (pogovor), Stipe Božić(predgovor)
Image Hosted by ImageShack.us

Budući da nije bilo autora, publika je navalila na Vikija i Stipu te su oni morali potpisivati knjigu
Image Hosted by ImageShack.us

Teta iz Slovenskog doma nudi još tople pogačice
Image Hosted by ImageShack.us

Šećer na kraju, najmlađa posjetiteljica ima nepuna dva mjeseca.
Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 07.10.2009. u 23:21 sati.