Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković primio Krivokapića

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u jučer predsjednika crnogorskog parlamenta Ranka Krivokapića i tom su prigodom sugovornici izrazili zadovoljstvo visokom razinom suradnje i prijateljskih odnosa između dviju zemalja, priopćio je MVPEI.

Politička suradnja također je ocijenjena vrlo dobrom, a dvije zemlje uspješno surađuju i u brojnim područjima od zajedničkog interesa, poput obrane, policije, kulture, pravosuđa, te u regionalnim inicijativama. U razgovoru je također bilo riječi i o daljnjoj suradnji dviju zemalja u području obrazovanja.

Ministar Jandroković istaknuo je punu hrvatsku potporu crnogorskom približavanju EU-u i NATO-u i spremnost na prenošenje vlastitih iskustava u tom procesu.

Na sastanku je pozdravljen nastavak rada Mješovitog hrvatsko-crnogorskog povjerenstva za pripremu pravnog postupka za razgraničenje pred Međunarodnim sudom pravde u Den Haagu.

Vezana vijest: Bebić danas prima Ranka Krivokapića; Partnerstvo za sigurnost; Pahor: s Hrvatskom se mijenja perspektiva "zapadnog Balkana"

Ovo je 1376. blog post na OPSA blogu

Post je objavljen 06.10.2009. u 11:36 sati.