Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/torontosunshine

Marketing

Nuit Blanche Toronto 2009

Photobucket

Nuit Blanche, univerzalno prevedeno sleepless night (noc bez spavanja) i ove godine je posjetilo preko milion ljubitelja moderne umjetnosti. Ova moderna izlozba zapocela je u Parizu 2002 s ciljem da moderna umjetnost postane sto dostupnija masama. 2005 Pariski organizatori kontaktirali su grad Toronto i pozvali ih da i oni sudjeluju u ovoj manifestaciji. Prvi Nuit Blanche u Torontu se odrzao 30 rujna, 2006. 425,000 posjetitelja preplavilo je ulice Toronta na kojima je svoje radove prikazivalo vise od 400 umjetnika. Svake godine ova manifestacija postaje veca i bolje organizirana, a broj posjetitelja raste. Ove godine je 4. Nuit Blanche, ima 130 bezplatnih izlozbi koje su podjeljene u tri zone u centru grada, izlozbe pocinju u 6:55pm i traju do zore, nekih 12 sati.

Photobucket

Mnogo umjetnickih instalacija su na otvorenim prostorima i treba se dobro obuci, ali isto tako vecina muzeja i galerija otvore svoja vrata da bezplatno mozete odkriti tajne moderne umjetnosti. Jos jedna odlcna stvar kod organizacije da je kod svake umjetnicke instalacije najmanje jedan kurator koji ce vam objasniti o cemu se radi. Toronto Nuit Blanche ima odlican website s dobrim sugestijama sto vidjeti i kako najbolje izplanirati vasu sleepless night.
Moderna tehnologija i moderna umjetnost idu ruku u ruku, pa je pored svake instalacije ovakav ili slican simbol.

Photobucket

Slikate ga s iPhone ili BlackBerry i kroz Night Navigator (GPS) reci ce vam sve o toj umjetnickoj instalaciji.

Toronto i Pariz nisu jedini gradovi koji odrzavaju Nuit Blanche, tu su jos Brussels, Rome, Bucharest, Riga, Madrid, La Valette, Tokyo, Montreal, Leeds, San Francisco, New York, Miami i Chicago. Bilo bi dobro da se barem jedan hrvatski grad pridruzi ovoj listi. yes

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 04.10.2009. u 18:12 sati.