Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Predsjednik Mesić: Možemo biti zadovoljni s hrvatskim vojnicima

Predsjednik RH Stjepan Mesić izjavio je večeras u Gašincima kako su se hrvatski vojnici u svim međunarodnim misijama u kojim su sudjelovali pokazali jako dobro, a u nekima su bili i najbolji jer su dobro uvježbani, a neki imaju i iskustva iz Domovinskog rata.

Nakon obilaska vojnog poligona Gašinci kod Đakova gdje se sastao s pripadnicima Oružanih snaga RH (OSRH) te pripadnicima 15. hrvatskog kontigenta Misije ISAF u Afganistanu, predsjednik Mesić je izjavio novinarima kako možemo biti zadovoljni s onim što smo učinili u međunarodnim misijama jer smo, smatra, sve misije obavili kao što je bilo planirano i očekivano.

Ocijenio je kako su vježbe koje na vojnom poligonu Gašinci provode pripadnici hrvatske kopnene vojske i pripadnici američke nacionalne garde iz Minnesote vrlo sofisticirane a hrvatski instruktori dobri profesionalci koji vojnike uvode u stvarne situacije koje ih vrlo brzo očekuju u Afganistanu.

"Došli smo do standarda NATO saveza i stvorili smo profesionalnu vojsku u kojoj nema politike već vojska provodi ono što su joj u nadležnost dali Ustav, hrvatski zakoni i vojni propisi, te zato možemo biti ponosni na našu vojsku," rekao je predsjednik Mesić.

U obilasku vojnog poligona Gašinci sudjelovali su i načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Josip Lucić, njegovi zamjenici general pukovnik Slavko Barić i kontraadmiral Zdenko Simičić i zapovjednik hrvatske kopnene vojske general pukovnik Mladen Kruljac.

Post je objavljen 02.10.2009. u 07:50 sati.