Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drinica

Marketing

Petak - Anđeli Čuvari...I - anđeosko vjenčanje!!!

Ovaj 1. petak u mjesecu, i blagdan Anđela čuvara, žene mi se dragi prijatelji, pa ih preporučam i u sve naše molitve.

"U petak su Anđeli Čuvari. Uz njihovu pomoć, dobro će nam doći i vaša molitva. Stoga, ako ste u mogućnosti, pridružite nam se..." Na vjenčanju. I u molitvi...

A evo i poticajne čestitke:

"Skladan brak i obitelj – duša i temeljna nota naroda, lijepa je melodija i himna društva i Crkve. Himna se uvijek pjeva korski – zajedno, dostojanstveno i skladno...

Na čemu gradimo i kojim putem idemo, braćo i sestre u vjeri, najbolje se vidi na obitelji, temeljnoj stanici zdravoga društva. Obitelj je prvo iskustvo i prava abeceda zajedništva.

Zalaganje za brak i obitelj, ne može a ne biti zalaganje i za zajedništvo i društvo. Nije dovoljno da dvoje mladih ljudi, u zrelosti i odgovornosti svoje ljubavi samo izreknu jedno drugom svoj „da", već je potrebno da ih u tome "da" podrži i pomogne i sredina u kojoj žive. Potrebno je da sredina u kojoj žive podrži njihov savez vjernosti i ljubavi, duhovno i materijalno, medijski i zakonodavno...

Potakni, Majko, sve katoličke obitelji da dnevno mole i nedjeljom slave svetu misu. Blagoslovi, Majko, svaki brak i sve obitelji da budu vidljivi znak Božjega saveza vjernosti i ljubavi, te otvoreni daru života.

Blagoslovi, Gospe sinjska, našu Lijepu da Hrvatska ne bude lijepa samo u svojim prirodnim ljepotama, već da bude ugodna za život, na slavu Boga i spasenje ljudskog roda.

Neka nas prihvaćanje i životno svjedočenje križa tvoga Sina, križa ljubavi, praštanja, tolerancije, sve dovede u tvoj zaštitnički i zagovornički, tvoj proslavljeni majčinski zagrljaj. Amen! "

Evo, uz ove lijepe isječke Gospojinske propovijedi nadbiskupa Barišića, od srca vam želimo svako dobro i blagoslov...

Propovijed

Čini se da će se i preko nekoliko nas priključiti vašim Anđelima Čuvarima na vašoj svadbi, na njihov blagdan...Anđeli Ć-a-vari : )

Post je objavljen 01.10.2009. u 10:20 sati.