Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Održana 4. sjednica Općinskog vijeća

U srijedu je na poziv predsjednika Općinskog vijeća naše općine Mirka Pavlekovića, održana 4. sjednica Općinskog vijeća, a iz dnevnog reda sjednice izdvajamo točke vezane uz Izmjene i dopune općinskog proračuna, te izmjene i dopune financijskih planova općinskih proračunskih korisnika, Dječjeg vrtića “Pitomača” i Knjižnice i čitaonice “Pitomača”.

Općinski je proračun smanjen za 412.000,00 kuna zbog neostvarenja dijela državnih potpora i slabijeg ostvarenja naknade za eksploataciju mineralnih sirovina, te je njegova nova visina 13,995 miliona kuna.
Na rashodovnoj strani općinskog proračuna smanjene su pozicije koje su se direktno vezale uz neostvarene prihode pomoći sa državne razine, a izvršena je i korekcija izvora financiranja za određeni dio općinskih projekata uslijed slabijeg ostvarenja rente i potrebe da se za iste osigura dovoljno financijskih sredstava za njihovu provedbu.

Povećana su i izdvajanja za oba proračunska korisnika, te sredstva transfera za izgradnju komunalne infrastrukture prema općinskom komunalnom poduzeću, dok su smanjene pozicije koje se odnose na projekt izgradnje nove srednje škole i rekonstrukciju zgrade PIOP-a uslijed produženja roka otplate navedenih investicija. Uz ove točke prihvaćeno je i niz izmjena odluka koje su direktno povezane uz prihvaćanje predloženih izmjena i dopuna (Izmjene Programa korištenja sredstava socijalne skrbi, Izmjene Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, Izmjene Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture).

U ime osnivača za nove članove Upravnog vijeća dječjeg vrtića “Potočnica” imenovane su Željka Begović, Melita Takač i Nada Šegregur, a donesena je i odluka o pokretanju postupka II. Izmjena općinskog Programa raspolaganja poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu države na području naše općine.
Pitomača.hr

Post je objavljen 25.09.2009. u 13:30 sati.