Znamo što vam treba!

,framakarlovac.blog.hr" />

Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/framakarlovac

Marketing

Znamo što vam treba!

Treba vam odmor?

Image Hosted by ImageShack.us



Možda nešto za pojesti...?

Image Hosted by ImageShack.us



Treba vam društvo?

Image Hosted by ImageShack.us



Ili jednostavno nova perspektiva?

Image Hosted by ImageShack.us



Imamo sve to!


44. planinarski križni put
Lasinja - Pisarovina - Donja Kupčina - Rečica
10. i 11. 10. 2009.

"Da možda i vi ne kanite otići?" (Iv 6,67)


Image Hosted by ImageShack.us




Dragi mladi prijatelji!


Jedna je škola u kojoj ćemo noćiti. Dva će svećenika propovijedati. Tri su župnika kojima smo se najavili. Pet je župa uz Kupu koje ćemo posjetiti. Četrnaest je sakralnih objekata uz koje ćemo se zaustaviti i moliti. Pedesetak župa i njihovih mladih će doći u nepreglednu kolonu hoda za Kristom. Preko petsto sudionika svih godišta hodat će i slaviti Gospodina. Nekoliko tisuća kolača biti će na stolovima vrijednih domaćica, na obiteljskim stolovima tijekom puta. Tisuće molitvi će biti izrečene…

To je Planinarski križni put, 44. u nizu, pod geslom: Da možda i vi ne kanite otići?

Ako i vi želite vidjeti, osjetiti, dodirnuti, omirisati, slaviti, pjevati, moliti, slušati….znajte da su znoj, žuljevi, bol od naprtnjače, umor, tvrdi pod realnost ovog susreta. Mnogi se neće odvažiti. Ostati će u zadimljenim prostorima, pred televizorom, u buci i dosadi grada, starim društvom… neka… a mi: Idemoooooooooooooooo!


Udruga Ekosspiritus – Samobor



OKVIRNI PLAN



Subota, 10. listopad

Prva postaja je župna crkva u Lasinji gdje u 8.00 sati počinje molitveni program. Nakon prvog dana hoda smještaj će biti u OŠ „Vladimira Nazora“ u Pisarovini. U školskim prostorima biti će kateheza i euharistija.


Nedjelja 11. listopad

Zajednički doručak i polazak u 8.00 sati ispred škole.

Hod uz zajednički ručak. Završetak u župi Rečica s euharistijom u 18.00 sati.



ODLUČIO SAM/ODLUČILA SAM KRENUTI NA PLANINARSKI KRIŽNI PUT.

ŠTO MI JE ČINITI?

Ova pobožnost traje 22. godinu u organizaciji laika koji pripremaju susret. Potrebno je znati kako ovo nije tek običan hod već susret koji želi proslaviti Gospodina Isusa, a to će se ostvariti kroz molitvu, slušanje i razmišljanje o Riječi. Središnji dio zbivanja bit će euharistije, a za njih ćemo se pripremati kroz kateheze i meditacije kod postaja. Upoznavat ćemo Lijepu našu, ljude i krajeve, živu Crkvu, a posebno mlade koji će nam biti domaćini.


ŠTO NOSITI?

Potrebna je vreća za spavanje i podmetač jer se noći u skromnim uvjetima u školskim prostorima. Stvari treba obavezno nositi u ruksaku jer će nošenje prtljage u rukama stvarati poteškoće u hodu. Treba uzeti zaštitu od kiše, rezervnu odjeću, više pari čarapa, dobre cipele za hod, papuče za ulazak u školske prostorije, hranu za dva dana te zdjelicu i žlicu (ručak u nedjelju bit će zajednički).


ŠTO NIKAKO NE NOSITI?

Strogo su zabranjena alkoholna pića kao i CD i mp3 playeri.


OSTALI UVJETI

Podrazumijeva se da ćete biti spremni prihvatiti sve ono što nosi svaki križni put: žuljeve, bol u nogama i leđima, tvrdi pod, blato, moguću kišu… Treba se dobro „naoružati“ strpljenjem, poniznošću, tolerancijom, kondicijom i naravno, ljubavlju za sve nepredvidljive situacije.


HRANA

Jedan ručak će biti zajednički za što treba ponijeti zdjelicu i žlicu!

Participacija iznosi 30 kn po osobi, a pokriva zajednički ručak, majicu koja je zajedničko obilježje i troškove organizacije. Želite li poći s nama iz Karlovca, prijaviti se možete Katarini sljedeće dvije nedjelje iza večernje svete mise. Prijevoz ćemo organizirati ovisno o broju prijavljenih, no najvjerojatnije ćemo se rasporediti po osobnim automobilima. Godine nisu važne, dobrodošle su i obitelji (svaki treći i sljedeći član iste obitelji ide besplatno!). Moguće je doći i na samo jedan dan ili nam se pridružiti samo na euharistijskim slavljima (no sami si morate organizirati prijevoz jer autobusne veze prema Karlovcu nisu učinkovite).







Post je objavljen 25.09.2009. u 09:09 sati.