Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/zoranostric

Marketing

Slaviti Antu Pavelića mogu samo kreteni ili četnički plaćenici

Ne želim somienik Anti PavelićuPridružio sam se facebook grupi Ne Želim spomenik Ante Pavelića u Zagrebu ni u bilo kojem drugom gradu!

U razdoblju 1989.-1991. pročitao sam desetak knjiga o Bleiburgu, dok neki zapjenjeni ustašoidi danas bulazne, kako se i dalje istina skriva. Posljednjih desetak godina intenzivno sam čitao sve o Drugom svjetskom ratu na području Jugoslavije, uključivo četnike, NDH, Narodnooslobodilački pokret. I vrijedi ono, što je netko rekao krajem 1980-ih: na vidjelo je izašlo ružnih stvari o partizanima i komunistima, ali ništa pozitivno o njihovim protivnicima.

NDH je bila kvislinška tvorba, ustaški režim je bio zločinački. Jedan novi uvid, koji sam u tome tijekom posljednjeg desetljeća stekao: ustaški vođe ne samo da su bili zločinci, nego su također bili i kreteni. Pavelić je dobio državu na poklon stijecajem okolnosti, i onda je sustavno povlačio sulude poteze i upropastio sve, što je mogao - kao da je svjesno radio u korist ekstremnih velikosspkih interesa da se kompromitiraju Hrvati i ideja hrvatske države.

Racionalni hrvatski nacionalist nikako ne može slaviti Pavelića. Slave ih oni, koji faktički u ime svojih izopačenih fantazija faktički mrze svoj narod i svoju domovinu. Užasavaju me kao domoljuba, pacifista i ljevičara.

Slika dolje snimljena je na Danu branitelja grada Zagreba, 30. svibnja 2009.. Tomislav Dragun, predsjednik tzv. Hrvatskog uljudbenog pokreta, ekstremne ustašoidne organizacije koja traži savez sa četnicima (jer su ovi, eto postavili spomenik Draži Mihailoviću), s gradonačelnikom grada Zagreba Milanom Bandićem. Fotografija dobivena od saog Tomislava Draguana.

Milan Bandić i Tomislav Dragun

Post je objavljen 21.09.2009. u 12:56 sati.