Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Ukrali zlato vrijedno 386 tisuća kuna

Sam način pljačke ukazuje na činjenicu da su lopovi pomno isplanirali svoj pothvat te da je riječ o profesionalcima

pljačka


Teška krađa dogodila se u razdoblju od pretprošle subote od 18 sati do prošlog ponedjeljka do sedam sati u starom poslovnom centru u Pitomači na Trgu kralja Tomislava. Drski su lopovi opljačkali zlatarnicu Filigran, čija je vlasnica Sanja Augustić te su pritom ukrali 2,1 kilogram raznog zlatnog nakita i 200 grama lom zlata, čija je vrijednost procijenjena na 386 tisuća kuna. Sam način pljačke ukazuje na činjenicu da su lopovi pomno isplanirali svoj pothvat te da je riječ o profesionalcima.
Naime, lopovi su uz pomoć ljestvi i podesnog alata otvorili pomoćna vrata salona namještaja tvrtke Tehnohit - hr, koji se također nalazi u starom poslovnom centru. Potom su otvorili ulazna vrata salona namještaja i ušli u hodnik starog poslovnog centra te odrezali i izvukli telefonske žice iz priključnog ormarića kako bi onesposobili alarmni sustav, što im je omogućilo nesmetano otvaranje ulaznih vrata zlatarnice podesnim alatom. Metalni sef zlatarnice u kojem se nalazio zlatni nakit i lom zlato lopovi su otvorili uz pomoć plinskog brenera. Kako su lopovi u stari poslovni centar provalili iz smjera koji je u noći u mraku, susjedi nisu opazili ništa neobično te su očito bili uigrani i „tihi" jer se nije čula nikakva buka.
Zanimljivo je da je u noći s nedjelje na ponedjeljak u kvaru bila i električna mreža na pitomačkom području pa nije bilo struje i za pretpostaviti je da su drski lopovi opljačkali zlatarnicu u tom vremenu. Poslovni prostori u starom poslovnom centru nemaju sigurnosne kamere, što će policiji otežati istragu jer su se lopovi zasigurno „muvali" oko zlatarnice kako bi pomno isplanirali pljačku.
Podravski list


Post je objavljen 16.09.2009. u 16:00 sati.