Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

U krivolovu i sin ribočuvara

Znamo tko su sve krivolovci na našem području i mislim da smo im sada utjerali strah u kosti – kaže Zdravko Mikec

Članovi Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Općine Pitomača pretprošlog su petka uspješno proveli akciju potrage za krivolovcima. Na rijeci Dravi u Križnici kod pritoka Graba ulovili su s dva krivolovca koji su bili u neregistriranom drvenom čamcu te su u vodu postavili tri ribarske mreže.
- Već duže vrijeme vrebamo krivolovce na našem području i, uz ovu dvojicu, nedavno smo ulovili još jednog. Dvojica krivolovaca koje smo uhvatili u petak u tri mreže ulovili su 11,67 kilograma ribe. Ulovili su i sedam smuđeva od kojih šest premašuju dozvoljenu težinu za ulov te soma - rekao je Zdravko Mikec, predsjednik Zajednice sportsko-ribolovnih klubova Općine Pitomača te dodao kako su nakon napravljenog svog zapisnika o krivolovu pozvali graničnu policiju.
Krivolovci su zamalo povrijedili i granični prostor jer su bili udaljeni svega stotinjak metara od granice s Mađarskom.
- Nijedan od ulovljenih krivolovaca nema dozvolu čak ni za sportski ribolov, a zanimljivo je da je jedan od njih sin ribočuvara. Znamo tko su sve krivolovci na našem području i mislim da smo im sada utjerali strah u kosti pogotovo zbog činjenice da se za takva nedjela, uz veliku novčanu, može dobiti i kazna zatvora od tri do 12 mjeseci. I dalje ćemo činiti sve što je u našoj moći da ih spriječimo u krivolovu. Redovito poribljavamo vode na našem području i u ovoj smo godini za to izdvojili 32 tisuće kuna pa nećemo olako dopustiti da krivolovci pune svoje mreže - rekao je Zdravko Mikec.
Iako nam Zdravko Mikec nije htio otkriti imena i prezimena krivolovaca, doznali smo da su „mrežari" bili Ivan Čikvar i Mario Odalj iz Velike Črešnjevice. Ribarske mreže i ulovljenu ribu krivolovcima su oduzeli policijski službenici Policijske uprave Virovitičko - podravske.
- Protiv počinitelja I.Č. (23) i M.O. (29) slijedi podnošenje kaznene prijave zbog protuzakonitog ribolova - rekao je Josip Štajduhar, glasnogovornik Policijske uprave Virovitičko - podravske.
Podravski list

Post je objavljen 16.09.2009. u 15:49 sati.