Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

Zločesta HDZ-ova vlast hapsi " narkodilere "?

Image and video hosting by TinyPic

FOTO: Pixsell, dnevnik.hr

Svatko je nedužan dok ga sud pravomoćno ne proglasi krivim

Zamislite policijske države, internetom se pronijela vijest, najveći " jebač " na blogu dolijao s heroinom u pretincu? Javnost se zgraža, " promotori " čude. Što se to dovraga dogodilo? Kako je moguće da čovjek koji je kupio pet studentskih ispita odjednom se promovira ( ovog puta bez pomoći " redatelja ", ukoliko ne računamo institucije ove zemlje ) u „ narkodilera „? Otužne li i neočekivane situacije, čovjek „ koji ne bi ni mrava zgazio „ i koji je svojim postovima oduševljavao inteligentnu blogersku elitu i to čak van granica Hrvatske ( Srbija, BiH, Slovenija ), odjednom je zaglavio iza brave, sudac mu dosudio jednomjesečni pritvor.



Naravno, uslijedila je masovna histerija ( još jedan marketinški trik osobnog " promotora " našeg svršenog studenta ), a skupna samoubojstva obožavateljica najvećeg " blogerskog jebača ", koji se može pohvaliti monumentalnim fotografijama nikakve rezolucije i još gore iNformacijske važnosti, tek se očekuju. Račan bi lijepo na to rekao, šeretski se nasmijavši, " ajte molim vas ".

Niti je hybrid žrtva hdzeove zločeste vlasti, iako je svatko nedužan dok mu se pravomoćnom presudom ne dokaže krivnja ( u Hrvatskoj ovakva definicija ne vrijedi kada su u pitanju hrvatski generali, oni su automatizmom krivi, poglavito ukoliko su bili bliski prvom hrvatskom predsjedniku ), niti je većinu " inozemne " javnosti, jednako kao i domaće, briga za nekoga tko je " pao " s heroinom u džepu.
Mnogi će sada reći – " žutilo " , naravno, radi se o hrvatskom nakaradnom mentalnom sklopu koji ne može detektirati ili još bolje, ne želi, pogreške nekoga tko je blizak, bilo politički, bilo interesno, bilo svjetonazorski, određenom društvenom krugu. Zaboravljajući pri tome jednu i nedvojbenu činjenicu. Spomenuti bloger uhićen je s heroinom uza sebe, a heroin je sve, samo ne " laka droga ", koju bi trebalo " dekriminalizirati ". Dakle, hybrid nije uhićen s Katekizmom ili Komunističkim manifestom u rukama, već sa izuzetno teškom drogom, koja je u Hrvatskoj zabranjena. Tu se mora staviti točka i tu priča počinje, no tu priča ne završava. Još jedna glupost koja se proteže javnim prostorom, a koju potežu oni koji po svaku cijenu žele stvoriti alibi za razne nepodopštine ili izvući trenutnu, financijsku korist za sebe, jeste kako je " bloger uhićen zbog teksta na svom blogu ", što je apsolutna glupost, naime, spomenuti bloger uhićen je zato što je kriminalistički obrađivan, praćen danima, tjednima, moguće mjesecima, te kao takav " pao " u idealnom trenutku, naime tako policijske službe rade svoj posao, svugdje, pa i u Hrvatskoj, što ne znači kako je netko kriv, već samo kako postoji opravdana sumnja za krivicu.

Poruka rasistima - nećete proći

Zlobnici bi rekli, " jednom lopov, vazda lopov ", no nećemo o zlobnicima, u ovom trenutku najvažnije je postaviti jedno pitanje koje se nameće samo po sebi, tko je i u čijem interesu besplatno( !? ) promovirao osobu koja se baš ne može pohvaliti uzornim životopisom i najvažnije, zašto? Ako smo već rekli da na Blog.hr servisu postoji preko 200.00 blogera od kojih svaki u datom trenutku i s malo inspiracije može biti i jeste, daleko interesantniji od " najvećeg blogerskog jebača " u Hrvata. Mislim da bi institucije ove zemlje, ponajprije u tome trebale tražiti razloge, zašto se sve dogodilo, kako se i dogodilo.

Nažalost, pojavili su se neki likovi, sablasti prošlosti, koji osuđuju blogera zbog " boje kože ", zamjerajući mu čak i ime, koje nije " dovoljno hrvatsko ", takvima treba poručiti, nećete proći, čovjek je uvijek čovjek, bez obzira na nacionalnost, na boju kože, na svjetonazor ili podrijetlo, jedino što je u svemu tome bitno zapravo je to, kakav je čovjek, dobar ili loš. Ikona 20 stoljeća, Martin Luther-King, jednom je izrekao besrmtnu misao, " I have a dream " ! Taj san izgleda još čekamo, iako ga svi imamo ili bi ga barem trebali imati.

Da se vratimo na početak priče s konstatacijom, " zločesta HDZ-ova vlast hapsi narkodilere ", neka je i to vrijeme došlo, mnogi će reći-napokon, a neki će i odahnuti, svjesni da heroin ili neka druga " supstanca ", možda upravo i zbog toga, danas-sutra neće nauditi i vašem djetetu.


Post je objavljen 13.09.2009. u 23:59 sati.