Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Sportska događanja proteklog tjedna

RUKOMET
Rukometašice ŽRK “Pitomača” nastavile su sa odigravanjem pripremnih utakmica za nastup u prvenstvu II.HRL sjever koji započinje 19. rujna. U ponedjeljak navečer u Virovitici su odigrale uzvratnu utakmicu sa rukometašicama ŽRK „Tvin-Trgocentar“, te su kao i nekoliko dana ranije pobijedile svoje protvnice. Konačni rezultat utakmice bio je 32:28 (17:16), a u zanimljivoj utakmici, nakon boljeg početka domaćih rukometašica, pitomačanke su početkom drugog poluvremena preuzele kontrolu igre, otišle na četiri, pet golova prednosti, te istu održavale do kraja za zasluženu drugu pobjedu, nad ove godine pomlađenom ekipom virovitičanki. Mlađi dio pitomačke ekipe u srijedu je nastupio u Orahovici protiv rukometašica istoimene domaće ekipe, te su svoje domaćine pobijedile sa 33:22 (16:10). U petak su pitomačke rukometašice iz ruku glasnogovornika HRS-a pitomačana Zlatka Škrinjara preuzele donaciju saveza od 10 rukometnih lopti, a u ponedjeljak su gostovale u Ivanskoj, gdje su pobijedile domaće trećeligašice ŽRK “Ivančice” sa 19:28 (13:15).

Jučer je u organizaciji ŽRK “Pitomača” održana tradicionalna likovna kolonija kojoj su se odazvalo 20 slikara (Mirko Markešić, Marina Dvorski, Marijana Janelović, Rozvelt Dodo Kapović, Adrijana Ribić, Slavica Pantelić, Darko Domitrović, Alojz Horvat, Ivan Kančal, Josip Gregurić, Mirko Horvat, Stjepan Pongrac, Stjepan Juriša, Žarko Giba, Ivan Rep, Branimir Dolenec, Branko Begović, Zlatko Štrfiček i Milka Novosel), kipar Dražen Kuharović, te umjetnički fotograf Mato Zeman, s područja naše, koprivničko-križevačke, bjelovarsko-bilogorske, te osječko-baranjske županije. U klijeti obitelji Dent Lele i Tomice, od ranog jutra nastajali su radovi koji su donirani rukometašicama, a koji će biti prodani na aukciji u sklopu tradicionalne Valentinovske zabave rukometnog kluba. Druženje umjetnika i sportaša u ugodnoj se atmosferi nastavilo do dugo u noć.

NOGOMET
Oba općinska četvrtoligaša u srijedu su kao gosti odigrali svoje utakmice 3. kola IV. HNL sjever, podskupina B. Pitomačani su igrali protiv nogometaša NK “Papuk” u Orahovici, te su poraženi sa visokih 6:1, dok su nogometaši NK “Croatia” na gostovanju kod NK “Mladost” u Ždralovima pobijedili svoje domaćine sa 2:0 upisavši tako prvu prvenstvenu pobjedu ove sezone. Za vikend su četvrtoligaši nešto uspješnije odigrali svoje utakmice 4. prvenstvenog kola, u kojima su pitomačani kao domaćini osvojili prvi ovosezonski bod odigravši sa nogometašima NK “Zdenka” iz Velikih Zdenaca neodlučenih 1:1, dok su grabrovčani sa 3:2 pobijedili nogometaše NK “Sloga” iz Koprivničkog Ivanca, popravivši tako svoj lošiji ulazak u sezonu. Idućeg vikenda NK “Pitomača” gostuje u Slatini, a NK “Croatia” u Orahovici.
Pitomački veterani u nedjelju su odigrali svoju prvenstvenu utakmicu 2. kola Županijske lige veterana, u kojoj su kao domaćini sa visokih 8:0 pobijedili veterane NK “Sveti Đurađ”. U 3. kolu iduće nedjelje veterani gostuju u Rezovcu.
Juniori NK “Pitomača” uspješno su startali u 1. ŽNL VPŽ za juniore, te su u 1. kolu sa visokih 9:0 pobijedili na gostovanju u Svetom Đurađu, dok su grabrovčani slavili u Gornjem Bazju protiv domaćina sa 2:1, a u predigri i pioniri sa visokih 5:0.
Pitomački su pioniri i u 2. kolu IV. HNL sjever za pionire, skupina B, gostovali, a s pobjedom iz Čazme vratili su se oni najstariji (U-14) koji su svoje domaćine pobijedili sa 0:6, dok su obje mlađe selekcije poražene (U-10 sa 4:1, te U-12 sa 1:0). U 3. kolu u Pitomači gostuju pioniri NK “Mladost” iz Molvi.
Nogometaši NK «Turnašica» nakon uspješnog debija i pobjede na gostovanju u Rušanima, u 2. kolu prvenstvenog natjecanja u II. ŽNL VPŽ u nedjelju su poraženi na gostovanju u Šarovki od nogometaša domaćeg NK “Standard” sa 3:0, dok su u utakmicama 1. kola III. ŽNL VPŽ skupina Virovitica - Pitomača, postignuti slijedeći rezultati: NK “Aršanj” Sedlarica - NK “Orešac” 2:1, NK “Podravec” Dinjevac - NK “Sveti Đurađ” 0:4, NK “Otrovanec” - NK “Mladost” Stari Gradac 2:7, dok su slobodni bili nogometaši NK “Kladare”. U idućem kolu sastaju se: NK “Sveti Đurađ” - NK “Otrovanec”, NK “Orešac” - NK “Podravec” Dinjevac, NK “Kladare” - NK “Aršanj” Sedlarica, dok su slobodni nogometaši NK “Mladost” Stari Gradac.
Pitomača.hr

Post je objavljen 07.09.2009. u 10:51 sati.