Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/aeroklub-petrinja

Marketing

Letjelice na nebu

"PETRINJA - Nad gradom su u subotu letjeli avioni, zmajevi te iskakali padobranci, kad je održan glavni dio programa aeromitinga u organizaciji Aerokluba Petrinja. Pokraj poletno-sletne staze „Krči“ u Reljkovićevoj okupilo se dosta publike zainteresirane za prvu zračnu manifestaciju u gradu nakon Domovinskog rata.

Voditelj programa bio je Dražen Čurišćec, predsjednik gostujućeg Aerokluba Ivanić Grad. Istaknuo je kako su došli upotpuniti program današnjeg aeromitinga, pokazati ultralake letjelice, padobrance te čestitati na pisti koju su ponovno napravili članovi petrinjskog Aerokluba. Cilj je privući pažnju budućih ljubitelja zrakoplovstva. „Danas letenje više nije sport bogatih, možete za cijenu skutera kupiti nekakvu letjelicu i uživati. Cilj je popularizirati zrakoplovstvo i zrakoplovno-tehničku kulturu uopće.“, dodao je Ćurišćec.

Program je završio demonstracijom mogućnosti helikoptera „Eurocopter EC 130“, vrijednog više od 2 milijuna eura, pogonjenog mlaznim motorom. U vlasništvu je tvrtke „Hega“ koju je osnovao Gavrilović. Novoosnovana tvrtka će se baviti avioprijevozom. Helikopter, u kojeg stane 6 putnika, će se iznajmljivati interesentima. Ako primjerice, dođete u Split, a imate jahtu na nekome od otoka, možete do nje dođi za dvadesetak minuta ako iznajmite helikopter. Tako je pojasnio Đuro Gavrilović.

Predsjednik aerokluba Ante Malović je nakon mitinga rekao kako ima dojam da su Petrinjci zadovoljni viđenim. „Koliko vidim, u razgovoru, svi su zadovoljni. Zahvaljujem vlasnicima zemljišta koji su nam dozvolili da napravimo ovu manifestaciju.“, zaključio je Malović. „Za prvi puta je bilo dobro. Vrijeme nije bilo idealno. Nadamo se da će iduće godine biti znatno bolje.“, rekao je nakon mitinga Đuro Gavrilović"... Petrinjski Radio

Post je objavljen 07.09.2009. u 00:07 sati.