Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dalmata

Marketing

sjećanje na nestalog diva

Evo aj da se provan škapulat malo iz ovoga stanja ni vamo ni tamo .......

Jel se sicate one pisme .......ma sicat ce je se baren vi stariji jer ona je bila onaj lipi dil našega ditinjstva ( aj dobro nisan ja baš toliko ostarija al nisan gospe mi baš ni daleko od toga :D )
Pisma je išla ovako nekako :
........
Tata kupi mi auto,
biciklu i romobil,
kupi mi zeku i medu ,
kolica JUGOVINIL
. .....

jugovinil


E ova ric sa velikin slovima je vec današnjon mladosti nepoznata.......ma potaka me na ovi post moj sin koji ima 18 godina ......kad je nikidan ova pisma po ko zna koji put u svojoj povjesti prošetala eterom pita mene sin........stari a šta je to Jugovinil ?.....koja su to kolica ?

jugovinil


E sine to ti je bila jedna velika firma koja je proizvodila PVC koji je opet neizostavna sirovina za proizvodnju svih mogucih plasticnih predmeta .....a kojih fala bogu ima na svakome koraku oko nas......tu firmu su ti u Kaštelima ,da buden precizniji u Sucurcu poceli gradit davne 1948 godine.....a radila je sve tamo do 1993/94 kad je nju ka i vecinu firmi iz onoga vrimena progucala famozna privatizacija na Hrvatski nacin ........koprcala se ta firma deboto 10 godin i pokušavala se iskoprcat iz svih mogucih problema koji su je pritiskali ali nije uspila ......posustala je krajen 2004 ili pocetkon 2005 (više se ni ne sican tacno). Bija je to najveci proizvođac toga matrijala na ovom dilu dicne nan Evrope ...... mogli su izvoizt sve šta su proizvodili i uvik je falilo tega za izvoz.

jugovinil


Kolika je to firma bila moš samo zamišljat ........a hranila je ona na tisuce obitelji iz ovoga našega kraja.Tvornica je zatvorena najviše radi tiga šta je bila veliki zagađivac ....a sad kad se covik bolje promisli more bit da bi bilo bolje da nas je i dalje trovala ka i puste godine prije toga, a da te obitelji imaju siguran kruv i danas......ali sine moj izilo vrime Jugovinil.

-Cekaj stari ,nešto tu meni nije jasno ......ako je ta tvornica tako dobro poslovala a ujedno zagađivala okolinu uz more a šta je nisu lipo komad po komad rastavili i primistili digdi iza brda u kamenjar .....ono di nece nikome bit na smetnji a opet zapošljavat sve te ljude????

jugovinil


A šta nisu ? šta nisu ......sinko moj puno toga nije nikome jasno i nikad nece ni bit.

-Je stari ,ma koliko ja znan u svemu tome si i tijema svoj doprinos....ako ne direktno onda indirektno!

Ma cekaj malo a kao to misliš Krešimire? Pa ja san samo kasnije kad je sve vec bilo gotovo sa mojon firmon sudjelova u rušenju objekata i uklanjanju metalnih konstrukcije......pa mora je neko i to napravit.........tamo ce se kad se ocisti cili teren sagradit novi sadržaji ......turisticki......koji nece zagađivat ovu našu lipu Dalmaciju.......

jugovinil


-Ne stari ne mislin ja na to....znan da si ti onda radija na uklanjanju pojedinih postrojenja i konstrukcija .......ali zar vi koji ste nan donili demokraciju niste svi skupa polako ali sigurno dali svoj doprinos u rušenju svega onoga šta je do tada dobro radilo....pa ljudi su radili i živili u svin tin tvornicama...... a kad su se te sve tvornice pocele urušavat a di ste svi vi onda bili??? Zašto niste stali u obranu toga svita šta je tamo radija????

jugovinil


E sinko moj, kad se to dešavalo imali smo mi prišnijih stvari za razmišljat ....... rat je bija......tukli smo se po brdima ove naše nan domovine....tribalo je sacuvat živote našemu svitu.......i ovi spokoj i mir koji ti danas imaš.

-Je dok ste vi bili po brdima neki drugi su ratovali na ratištima pretvorbi,privatizacija i tajkunizacija ......e moj stari a jel vama sve to skupa tribalo aaaaaaaaaaa

jugovinil


Šta sad ditetu rec? Ja koji naginjen na desnu stranu politike,ja koji san ka dragovoljac uzeja pušku i otiša u rat i ostavija mu mater is sestru same doma........????
Rec mu da posramljeno gledan na sve šta se dešava sa ovon našon lipoton od zemlje........jerbo imali smo snage rec NE onima koji su nas napali ali nismo rekli isto to NE onima koji su nas opljackali.

slike su nastale tijekom mog sudjelovanja na uklanjanju pojedinih objekata i konstrukcija
evo za kraj i mali video uradak




Post je objavljen 31.08.2009. u 13:56 sati.