Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opcina-donjividovec

Marketing

1. SASTANAK DONJOMEĐIMURSKIH NAČELNIKA OVOG SAZIVA


Donji Vidovec, 27. rujna 2009.
SASTANAK DONJOMEĐIMURSKIH NAČELNIKA

U četvrtak 27. kolovoza 2009. u Donjem Vidovcu, s početkom u 09,00 sati, održan je radni dogovor općinskih načelnika donjeg Međimurja (Donje Dubrave, Donjeg Vidovca, Kotoribe i Svete Marije).
Na prvom radnom dogovoru načelnika u novom sazivu potvrđena je potreba daljnjeg kontinuiranog dogovaranja o temama od zajedničkog interesa.

Dnevni red i donijeti zaključci:

1. Sufinanciranje prijevoza učenika srednjih škola
Zaključeno je da se prijevoz učenika sufinancira u jednakim iznosima za sve bez obzira kojim prijevoznim sredstvom putuju i to u iznosu od 70 kuna po učeniku.

2. Donošenje Zaključka o agrotehničkim mjerama i komunalnom redaru
Sukladno novom Zakonu o poljoprivrednom zemljištu te funkcioniranju zajedničkog komunalnog redara, a vezano uz novu zakonsku obvezu nadzora poljoprivrednog zemljišta utvrđuje se obveza zapošljavanja komunalnog redara sa sadašnjeg pola radnog vremena u puno radno vrijeme. Plača za puno radno vrijeme iznosila bi 3.800,00 kuna neto uz zajedničko financiranje u jednakim omjerima za svaku općinu kao i do sada (sukladno broju stanovnika svake općine).

3. Analiza troškova dječje škole nogometa
Ukupni troškovi dječje škole nogometa iznose 41.099,12 kuna, a dioba troškova napraviti će se prema utvrđenom dogovoru (domaćin 50% a ostali po 16,66%).

4. Zbrinjavanje građevinskog otpada
Obzirom na potrebu kvalitetnog zbrinjavanja građevinskog otpada (selektirati beton, asfalt, ciglu i crijep, građevinsko drvo i slično) u reciklažnim dvorištima dogovoreno je da svaka općina utvrdi svoje dvorište, a da se drobilica naručuje zajednički.

5. Turistički projekti za donje Međimurje
Zaključeno je da se donje Međimurje nedovoljno turistički razvija i da je potrebno organizirati zajednički sastanak sa županom i rukovodstvom turističke zajednice. Potrebno je pripremiti idejna rješenja za uređenje edukativnih pješačko-biciklističkih staza uz koje bi se prezentirale posebnosti, kulturno-povijesne značajnosti, prirodne i druge vrijednosti, također je zaključeno da je potrebno nabaviti čamce radi upotpunjenja turističkih sadržaja, ali i vezano uz opasnosti od voda (HE Dubrava,…).

6. Početak rada Turističke zajednice Donjeg Vidovca
Dana je informacija o predstojećem osnivanju TZ i uključivanje zainteresiranih u zajednički rad.


Post je objavljen 27.08.2009. u 14:06 sati.