Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/maniac

Marketing

Životno delo Monty Pythona

Radosne vijesti iz Velike jabuke. Članovi trupe Monty Python će se ponovo okupiti 15. oktobra kako bi proslavili 40 godina od nastanka u Ziegfield teatru u New Yorku, piše "Los Angeles Times"



Očekuje se da će na proslavu doći kompletna trupa - John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones i Michael Palin, a u zvaničnom saopštenju trupe čak piše da će i Graham Chapman, koji je umro 1989. godine, takođe biti prisutan.



Trupa će primiti i nagradu za životno djelo Britanske akademije za film i televiziju (BAFTA) za njihov doprinos filmu i televiziji. To je druga BAFTA nagrada kojom će biti počašćeni, jer su 1987. godine nagrađeni za “izuzetan doprinos britanskoj filmskoj umjetnosti“.

“Biće to rijetka ali značajna prilika za novo okupljanje letećeg cirkusa Montya Pythona. Smatramo da je ta specijalna nagrada savršen način za odavanje priznanja toj britanskoj, jedinstvenoj i cijenjenoj instituciji”, izjavio je predsjednik akademije BAFTA.

LA Times je pokušao da dođe do komentara nekoga od članova trupe, ali bezuspješno. Dobili su samo kratak odgovor Johna Cleesa koji je rekao da niko, a posebno Graham Chapman, nije raspoložen za davanje izjava.

Oni koji se nekom nekim čudom zateknu u Los Angelesu početkom oktobra kao zagrijavanje za 15. oktobar u Montalban teatru u Hollywoodu od 23. septembra do 4. oktobra moći će pogledati predstavu “Večer bez Monty Pythona” Erica Idlea i Hanka Azarie. Srećnici koji se zateknu u New Yorku istu predstavu moći će pogledati od 6. do 10. oktobra u New York Town Hallu.

Post je objavljen 23.08.2009. u 10:18 sati.