Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damok

Marketing

Koje je TVOJE gorivo?

Mišak je na svom blogu ovaj tjedan žvakao o Qi (ki, chi) energiji i primjeni te energije u svakodnevnom životu kineza već nekoliko tisuća godina - vjerojatno i duže.
Nažalost popasao je ogroman broj negativnih komentara koji više liče na dobacivanja svakakvih skeptika. Bilo je i za očekivati. Mislim da dio toga leži u općoj amerikanizaciji svijeta, sve što je tehnika i hype je dobro, sve što je šarena tableta i diet coke je najbolje, wrigley's, levi's i starbucks. Tu se vidi ogroman utjecaj farmaceutike i njihovih lobija koji već stotinu godina zatupljuju ljude učeći ih da se podsmjehuju svemu što je prirodno, što ima veze sa energijom, istokom, meditacijom. Ukratko svemu na što se ne može nalijepiti cijena.
Ukratko - farmaceutika je tu da za NOVAC uklanjaju SIMPTOME bolesti, a po mogućnosti izazove NOVE bolesti koje će nastati nakon korištenja tih lijekova. Analogija sa nekim automehaničarima-prevarantima koji poprave dio na autu i namjerno rasklimaju neki drugi da bi ima se mušterija vratila za neko vrijeme.

Da se vratim na energiju.
Zar zaista mislite da bi ono što pojedete kroz dan bilo dovoljno za vaše aktivnosti da ne korisite i energiju koja je svuda oko nas? Da li ste kad osjetili da su vam ruke i noge teške, iako niste ni gladni ni žedni, niti ste kopali jarke? To je stanje u kojem je poremećen tok energije kroz vaše tijelo. To je stanje u kojem nastaju bolesti.
Ako ste mentalno okupirani samo stresom, poslom, obavezama, pozicijom u društvu, to se počinje odražavati na vašem fizičkom tijelu koje postaje boležljivo.
To je princip na kojem radi i placebo efekat, znanstveno je dokazan pa čemu onda čuđenje...
Tijelo radi na energiju, a vaš mozak (vi) odlučuje da li će dozvoliti njen dobar protok kroz vas.

I na kraju: "Your mind is your instrument. Learn to be its master and not its slave."



Post je objavljen 21.08.2009. u 09:24 sati.