Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/07morsky08

Marketing

ovaj put nema slika, bit će drugi put...

Nema slika.
Aparat pun, ali javljan se iz javnog prostora, pa ne mogu sad petljat oko slika. Neman ni kabel. Na Drugiću ima internet, ali onaj prethistorijski. T-ht ili kako se već zove ona Mudrinićeva firma još nije čula da Hrvatska ima i otoke pa još nema adeesela.
Iman ja i onaj mobilni internet za laptop, ali je osta doma. Teško to za vuć okolo.
Pa samo vako telegramski.
Bila niki dan u Split. Ako vas zanima šta je bilo, imate kod DALmate, Čiovke, Carle Bruni i Marčeline, možda još dikod. Upoznala san neke dalmatinske blogere i baš mi je bilo lipo. Vozila se buson šest sati, ali isplatilo se. Vozila se i u taksiju, samo šta to nisan rekla blogerima, nego nako suvereno stigla u gradski kotar Gripe (jesan dobro rekla, Marine? Mislin, to bi van u normalnin gradovima bilo nešto ka Mjesna zajednica, tako nešto.) ka da san tamo svaki dan u šetnji. To niko od njih nije ni primjetija, a kamoli bija impresioniran mojin snalaženjen, valjda su svi mislili da su Gripe i ti njihovi kotari općepoznata stvar u svitu i šire. Ah, ti Spliće... misle da su centar svita...a štaš od njih, neka žive u uvjerenju, neću ih ja šekivati...
Neman sad vrimena puno pričat, pa ću zaključiti: moji blogeri koje poznan po njihovin postovima i slikama, dobili su likove i utjelovili se prid mojin očima i bilo je baš onako kako san i očekivala. Baš... dobro. Lipa večer i dragi ljudi, isti piti, zajebancija. I štaš bolje?
Osin toga, bila mi je izuzetna čast vidit moje skromne fotografske uratke u tako dobrom društvu.

Sad san ovdi na Drugiću. Na Trećiću su mi novi gosti. Opet Njemci. Čin su došli, uputila san in službenu diplomatsku notu u vidu isprike moje države. Ispričala san se šta ih je dočekala kuća za četvero, a njih došlo šest odraslih, iako ih se najavilo četri.
Mislin, moraš se ispričat. Tako nas uče naši ministri.
Ispričavaju se ka maniti, idu okolo na "oprostite nam, molimo vas!" turneju. Naši navijači dobiju po kostima ni krivi ni dužni - naši se ispričavaju, Talijani u Špirinoj gostionici završu nakon večere u moru - Bajs se ispričava, nema veze šta nema pojma šta se dogodilo. Očekujen da se ispričaju i onima što su gliseron zgazili kupača i pobigli.

Ja se ispričavan cilon svitu šta je trenutno u mojoj Dalmaciji na snazi zakon velikih brojeva.
Puno nas je, ljudi, a od masu svita mora bit svakakvih idiota. I nas, ali bogami i gostiju.
Ima ih šta mislu da su za par-sto eura kojima su platili ljetovanje kupili zemlju, more, otoke i ljude.
A naša cijena ipak nije tako niska. Još.
Nek se strpe još koju godinu.


Post je objavljen 17.08.2009. u 22:08 sati.