Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Talisman Medici

Nakon prstena iz Luxora i čega sve ne, ovaj put sam iz Ideal Servisa d.o.o. iz Kaštel Starog dobila pismo jedne od posljednjih velikih vidovnjakinja današnjice, Donatelle Reyes, u kojem mi nudi tajni Ruggierijev rukopis zajedno sa slavnim talismanom Medici kao besplatnim poklonom i osobnom zaporkom za taj poklon.

Izvor ideja tog Ideal Servisa je očito neiscrpan. Stvoriti priču, dizajnirati bilo narukvicu, bilo prsten, bilo talisman, iziskuje i vrijeme i kreativnost i novac, u krajnjem slučaju. No, očito da još uvijek ima i da će vazda biti naivaca koji će u tim tajnim, slavnim, magičnim, čudesnim stvarčicama naći jedini izlaz iz svojih problema.

Da sam ne-znam-koliko bogata, a nisam, sigurno bih opet još nešto željela i htjela posjedovati. I na tu kartu krize, novčane nesigurnosti, iščekivanja boljih dana – sigurno igra ekipa iz Ideal Servisa.

Elem. Opet sam ja za njih muško. Ovo je sad već treće pismo u kojem su mi promijenili spol, i počinjem se zabrinjavati. Da li je moja budućnost sigurna i sretna jedino i samo ako promijenim spol???!!!

"Danas vam gospodine XXX želim ponuditi najrjeđi i najučinkovitiji od svih talismana koje sam ikad nudila..." Što, znači da sve ovo do sad mogu mačku o rep okačiti, i tek je taj talisman ono pravo, ono što će me izvući iz svih problema?

"Sada će vam konačno Novac, Ljubav, Sreća i Uspjeh biti nadohvat ruke..." Moš mislit.

"Da, ono što bih vam željela ponuditi je izrazito lijepa kopija precizno izrađena tako da u potpunosti nalikuje talismanu kojeg sam otkrila, talismanu koji je zaista pripadao Katarini Medici, jednoj od najvećih i najmoćnijih francuskih kraljica... Mišljenja sam da su moći ovog talismana direktno povezane sa slavnom ´Ruggierijevom magijom´ čija je snaga i učinkovitost renomirana već stoljećima. Moćna Ruggierijeva magija je prije svega Povoljna magija: Pouzdana zaštita od ljudske pakosti, bez obzira na to kakva ona bila." Oh, da li je to moguće, da ima lijeka ljudskoj pakosti???? Pa što nisi prije rekla, ja se već godinama borim s vjetrenjačama i otrovnom koncentracijom ljudske pakosti koja ne dopušta da sprovedem u djelo plan koji bi pomogao da mogu preživjeti od vlastitog posla. Idešššš....

"Vidjela sam slike dviju astralnih tema koje su bile položene jedna na drugoj: onu Katarine Medici i vašu. (Oooo, pa ja sam izuzetno počašćena, da je jedna Katarina Medici vlasnica astralne teme položene na moju) Također sam vidjela kako se pojavljuje vaše ime ispisano sjajnim slovima... (Mam si zamišljam ona slova u Hollywoodu...) Između astralne teme Katarine Medici i vaše aktualne situacije postoje zbunjujuće točke koje se poklapaju... Očekuje vas jedna vrlo rijetka planetarna konstelacija koju nazivamo ´Magični trokut providnosti.´ Što to točno znači? Jednostavno se radi o iznimno povoljnom razdoblju – po onome što sam vidjela, takvo razdoblje dogodilo se tek 3 puta od 1539. ... Za vas bi uskoro sve trebalo izići iz sjene na svjetlost. Znam da se osjećate napadnuti događajima protiv koje se po vašem mišljenju ne možete boriti, neprirodnim blokadama, kašnjenjima i sl. (Đe me nađe, vid, sve istina.) Stalo mi je da se u najkraćem roku oslobodite problema koji vas demoraliziraju. (Ma, i meni je stalo, kako nije.) Evo kako vam predlažem da postupite... Nosite kod sebe Talisman Medici i izgovarajte formule koje ću vam navesti – one potječu iz slavnog ´Ruggierijevog rukopisa´. Trebali biste se uvjeriti da vaše nevolje brzo nestaju: kao uz pomoć nekog čuda..."

Sad vi mene zamislite kako hodam selom mojim malim, noseći oko vrata neki talisman, mrmljajući si u bradu formule. Pa, hodajući tako uokolo, umjesto pozdrava izvalim neku formulu. Jel onda ta formula i dalje vrijedi za mene il prelazi na onog koga sam htjela pozdraviti a u stvari sam mu uvalila formulu???

"Gotovo je s tuđim kletvama. (Oho, pa zar su me prokleli?!) Gotovo je s podsmjehom (ma, tko se to meni smije, da ga ja vidim!), sa svjesno zločestim riječima i gestama. Lašci su rakrinkani. (Gdje su, koji su to? Daj da ih golim rukama stegnem!) Protjerani su uljezi koji su se htjeli uvući kod vas sa stramotnim ciljevima. Jedna magična formula dovoljna je da ušutkate bilo koga tko se se prema vama pokaže agresivan." (Ček, ček, jel sad tu formulu smijem upotrijebit samo ako me netko hoće istuć ili?)

"To je najučinkovitija magija koju sam ikada imala prilike vidjeti. A podjednako je učinkovita kada treba pobijediti Lošu sudbinu, daleko otjerati Zlo, zatražiti sreću, blagostanje i bogatstvo. Isto tako služi i da biste se zaštitili od nezgoda, udaljili neku osobu koja vam ne želi dobro, ili pak ostvarili dobro slaganje u obitelji... Ta je magija idealna za podmiriti hitne potrebe ili zatražiti ispunjenje neke posebne želje, kao i za riješiti financijske probleme ili dobiti neko materijalno dobro..." Pa što ne kažeš, ovo sam čekala godinama, da godinama – desetljećima!!! I baš me podsjeća na reklame za raznorazne deterdžente. Ono – dosadašnji deterdženti nisu bili u stanju oprati Vaše mrlje. Al ovaj, novo-novo-najnoviji deterdžent, eeee, on može sve. Pa za par mjeseci opet, još noviji i efikasniji deterdžent. Zaboravite sve što ste do sada koristili u borbi protiv mrlja, OVO je pravo rješenje za Vas.

"Za vas sam rezervirala jedan od nekoliko primjeraka ovog talismana koji su mi ostali. Ali poznajem i neke ljude koji su u istinskoj nevolji i kojima moram pomoći. Ako mi ne odgovorite pismom, bit će prekasno..." No krasno... a ja još uvijek ni da bi.

"Neki problemi koji vam se već duže vremena motaju po glavi, kao i neke neprirodne blokade, često vas demoraliziraju. Želim uraditi sve da vas toga oslobodim u najkraćem mogućem roku... Do sada su te blokada mogle opstajati usprkos svemu. Zašto? Jednostavno zato jer nisu bili ujedinjeni idealni uvjeti da im se stane na kraj. Po prvi put za vas se ZAISTA sve može promijeniti." Što sam vam rekla?! Deterdžent, pa deterdžent.

Cijena talismana? Prava sitnica. Samo 199 kn. Uz "iskreno jamstvo" (gdje je itko ikad napisao "neiskreno jamstvo"???) "da će mi vratiti novac do posljednje kune, ako iz nekog osobnog razloga poželim povrat novca u roku od 6 mjeseci."

I tak. Šest listova ispisanog teksta, uokvirenih ili zaokruženih odlomaka, podebljanih slova, strelica. I dva crteža. Jedan, koji prikazuje talisman i drugi, "hvatač vibracija". Prvo se moraju na papirić upisati tri želje. "Položite lijevu ruku na hvatač. Otprilike jednu minutu, ili čak i malo više, ako možete snažno mislite na" svaku želju. A što ak čoek, il žema, ima samo jednu želju? Mir u svijetu...


Post je objavljen 17.08.2009. u 10:25 sati.