Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Dvorište

Prvo se jučer naoblačilo.

Pred kišu

Pa sinoć opala kiša. Počela oko 21 h i do nekih 4-5 padala u više navrata. Nije bilo velikog nevremena, malo sijevalo i grmilo.

Navečer me obično obitelj dočeka na kraju druge smjene s večerom i planom za gledanje TV-a. Ili snime neku od serija koje pratimo ili neki od filmova koje propustimo tijekom tjedna. Rijetko kada idemo spavati prije ponoći. Ajd, sinoć smo legli ranije. Izvadili utikače, za svaki slučaj, jel, i uz bljeskove munja odigrali par partija una. Dugo nismo kartali. U stvari, otkad smo se curke i ja zarazile online mahjongom, a one i drugim igrama, ne igramo zajedno društvene igre. Pa je sinoć bila prilika za kartaško druženje. I nešto duže spavanje.

Da je osvježilo od kiše, nije. Al se zato oporavila travica i ostalo bilje. Jučer smo u rasadniku kupili sadnicu bugenvilije, u tijeku je akcija sniženja cijena (91 kn, nakon 30% popusta).

Bugenvilija

Taman je kiša dobro došla da natopi zemlju. Uzeli smo i sadnicu bršljana, da proširimo živicu. Prethodno kupljene tri sadnice već su raširile listove i dosta dobro zaklonile auto i pogled na dvorište. Paprike koje nam je poslao dida Ante dobro se drže, počele su crvenjeti. Osušene plodove rijetko kad koristim, no biljka je lijepa.

Paprika

Ruže mi grickaju puževi-muževi. Al lanjsko božićno drvce uspješno odolijeva balavcima i lijepo napreduje.

Božićno drvce

Kivi su izgrebale i uništile napasne mačke, ima hlada al nema plodova. Pitali smo u rasadniku za divlju lozu, kad bi je bilo najbolje posaditi. Pa su nam savjetovali da pričekamo proljeće. Tak da kivi nakon pet-šest godina uzgoja lijepo na zimu ide vrit a u proljeće stiže zamjena. Svidjela nam se jako ta divlja loza, raste i na pergoli u Tondu. U proljeće i ljeto su listovi zeleni, jesen ih oboja u narančastu i crvenu boju.

Divlja loza u Tondu

Još ako se odlučimo ponovo posaditi i lavandu, nagodinu bi naša oaza mogla vrištati od veselih boja.


Post je objavljen 11.08.2009. u 18:33 sati.