Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/61

Marketing

Sepomaia Viva 2009.

Sepomaia Viva 2009

U Umagu traje 8. međunarodni festival antike Sepomaia Viva, u organizaciji Muzeja grada Umaga. Na Trgu slobode upriličeno je Muzejsko trgovište, uz sudjelovanje Arheološkog muzeja Istre, Arheološkog muzeja Zadar, Arheološkog muzeja Zagreb, Radionice Zvonimir - Solin, Muzeja grada Umaga i Gradskog muzeja Sisak.

Sepomaia Viva 2009

Na ostalim štandovima prikazani su antički zanati











i antička hrana.




Sva tri dana trajanja festivala održavaju se muzejsko-pedagoške radionice "Arhići". Prilika za djecu da nauče nešto o antičkim vremenima, između ostalog i kako se izrađuje mozaik.

U ponedjeljak je publika imala priliku vidjeti gladijatore i legionare (članovi Istituto Ars Dimicandi, Milano) i antički ples (Gruppo Danze Antiche, Villadose). Sinoć je održana predstava "Perzejeve pustolovine", u izvođenju dramske skupine Društva Naša djeca iz Umaga.





Ovo je drugo gostovanje malih glumaca na umaškom Festivalu antike. I ovaj put se skupio popriličan broj promatrača. Predstava uspješna, u što nismo ni sumnjali. Nakon zajedničkog slikavavanja, publiku su prema Trgu usmjerili Gladijajatori – klauni i žongleri (Onofrio - Henry Marić i Ludus - Zoran Vukić).



Nakon nastupa veselih klauna, slijedili su priča o togi i nastup gladijatora i legionara.

Za danas su predviđeni nagradna utrka u vrećama, predavanje o bilju u antičkom svijetu, 2. kulinarsko natjecanje u pripremanju antičke hrane, nastup Gladijajatora, antički ples, priča o rimskoj ženskoj frizuri i starorimski nogomet (Udruga GAZ – Trilj). Zaista bogat i poučan program.

Post je objavljen 05.08.2009. u 11:05 sati.