Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Jandroković primio u oproštajni posjet kanadskog veleposlanika

Ministar vanjskih poslova i europskih integracija Gordan Jandroković primio je u četvrtak u oproštajni posjet kanadskog veleposlanika Thomasa Marra, priopćio je MVPEI.

Ministar Jandroković zahvalio je veleposlaniku Marru na osobnom doprinosu u unaprjeđenju bilateralnih odnosa između dviju zemalja tijekom veleposlaničkog mandata. Pritom je posebno naglašena suradnja Republike Hrvatske s Kanadom u sklopu NATO-a, kao i u drugim multilateralnim organizacijama.

Kao potvrda odličnih bilateralnih odnosa te prepoznavanja ukupno provedenih reformi u Hrvatskoj istaknuta je i ovogodišnja odluka kanadske vlade o ukidanju viza za hrvatske državljane, ističe se u priopćenju.

Taj čin sugovornici su ocijenili prekretnicom u odnosima između Hrvatske i Kanade te izrazili uvjerenost da će pridonijeti daljnjem razvoju sveukupne suradnje između dviju zemalja.

Na sastanku je također izraženo zadovoljstvo rastom gospodarske suradnje i trgovinske razmjene, a bilo je govora i o razvoju daljnje suradnje u područjima znanosti i kulture, s posebnim naglaskom na projekte mobilnosti mladih, dodaje MVPEI u priopćenju.

Intervju sa kanadskim veleposlanikom Thomasom Marrom pročitajte uskoro u novom broju NATO intervjua, biltena OPSA-e.

Post je objavljen 30.07.2009. u 21:04 sati.