Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/tinolovka

Marketing

FOTO TINO ( 64 ) : Harry Potter očarao Zagrepčane

Nakon što je Pula doživjela hrvatsku premijeru popularnog filma o mladom čarobnjaku Zagreb je došao na svoje s prvim prikazivanjima u kinu.

Nakon više od pola godine čekanja i Zagreb je dočekao novi film o malom i hrabrom čarobnjaku Harry Potteru. Naime, premijera je bila zakazana za prosinac prošle godine, ali kako bi bilo tragično pustiti dva vrlo zanimljiva i popularna filma u isto vrijeme sve je prebačeno za ovogodišnje ljeto. Govorimo naravno o filmu ''Sumrak'' koji je rušio sve top liste gledanosti i koji je jednostavno veliki suparnik Harry Potteru.

22. srpnja film ''Harry Potter i princ miješane krvi'' prikazan je premijerno u pulskoj Areni, a odmah drugi dan dočekao ga je i Zagreb i to s prepunim kinodvoranama, a tražila se ulaznica više. Naime, ukoliko želite vidjeti taj film tijekom nekoliko prvih dana teško da ćete to uspjeti jer su gotovo sve ulaznice u svim terminima rezervirane.

Već nekoliko sati prije početka filma stvorili su se redovi u Cinestaru, a mnogi koji su mislili da će se naći ulaznica viška ostali su razočarani. Dvorana se ispunila kroz nekoliko minuta prije početka filma, a obožavatelji su jedva dočekali da prestanu najave i počne pravi film, a tada se začula već poznata glazba i počeo se pojavljivati znak studija Warner Bros....

Kvaliteta vrhunska, a specijalni efekti oduševljavajući

Predivni specijalni efekti bili su vidljivi već na samom početku, svaka čarolija nosila je novo divljenje. Posebnu čaroliju pokazao je toliko željeni dućan blizanaca Freda i Georgea Weasleya, a kako su u samoj radnji došla ''crna vremena'' oni su bili tračak svjetlosti.

Koliko se sve promijenilo od prvog dijela filma pokazuje i odraslost likova spremnih na ljubavi, veze i vezice baš poput mladih ljudi u stvarnom životu. Iako je već odavno vidljiva bila ljubav između Rona i Hermione, kao i ona između Ginny i Harrya ona ipak nije tako lako ostvariva, a kakve su se zapreke pojavile prikazano je i više nego na smiješan način.

Dumbledore je pokazao vrhunac svoje moći, a Harryeva pomoć bila je ključna, no ipak najveći čarobnjak svih vremena završio je tragično i to od ruke onoga kome je vjerovao. Je li ipak sve tako kako se čini? To prepuštam slijedećem filmu, a on će vjerojatno biti još spektakularniji s obzirom da je najavljen u dva dijela i s mnogo detalja.

Što misle gledatelji?

Kako bi istražili mišljenje onih koji su među prvima pogledali film upitali smo nekoliko njih što misle, a doživjeli smo opće oduševljenje.

Mirela Manoić(13):

Photobucket

'' Oduševljena sam i ovo mi je najbolji film do sada. Posebno mi se sviđa to što su odrasli i zaljubljeni.''

Goran Pithard(15):

Photobucket

'' Iako nisam veliki ljubitelj filmova o Harry Potteru meni je film dobar. Smatram da je čak bolji od prethodnih filmova.''

Bruno Pithard(13):

Photobucket

'' Meni je film super, čak bi rekao i savršen, a poseban je po tome što su sad odrasli i ozbiljniji, te sve to shvaćaju drugačije i sve izgleda drugačije.''

Matija Toninić(18):

Photobucket

'' Film je ok jer mi je ipak knjiga bolja. Knjiga ipak ima detalja kojih tu nema, ali to nije ni moguće jer je to ekranizacija, no specijalni efekti su me oduševili.''

Ana Bitanga(17):

Photobucket

'' Dobar je film, čak bolji od prethodnih. Slaže se s knjigom što je vrlo bitno za one koji su ih čitali, a uz to je dinamičan i dobri su specijalni efekti.''

Kao što možete vidjezi gledatelji su zadovoljni filmom iako ostaje dojam da većina smatra knjigu detaljnijom i boljom, te izražavaju svoje razumjevanje s obzirom na brojne specijalne efekte kojima šesti dio Harry Pottera obiluje. Najvažnije, ovaj film je pokazao koliko svijet mašte i magije može biti opasan i koliko je u svemu tome prijateljstvo važno, što je ujedno i pouka ovog filma.

FOTO ZAPIS:

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Photobucket

Post je objavljen 24.07.2009. u 00:05 sati.