Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sportski-zaljubljenik

Marketing

Još jedna "povijesna" utakmica: Jurčićev Dinamo mora proći Pjunik!

Nakon što su u dalekoj i vrućoj Armeniji odigrali bez pogodaka, zagrebački Dinamo i Pjunik danas pred praznim maksimirskim tribinama igraju uzvratnu utakmicu 2. pretkola Lige prvaka.

Iako je papirnato Dinamo favorit, prva utakmica u Erevanu pokazala je kako Armenci ipak nisu lagan zalogaj te da će igračima Krune Jurčića biti teško doći do važne pobjede koja bi ih odvela u treće pretkolo i navjerojatnije u dvije utakmice s austrijskim Red Bull Salzburgom. Sve drugo, bila bi katastrofa, loša stvar za Dinamo u svakom smislu.

Kako je od ove sezone Liga prvaka, zaslugom Michela Platinija, predsjednika UEFA-e, napokon postala uhvatljiva i klubovima iz manje kvalitetnih i bogatih liga, aktualnom prvaku Hrvatske ovo je prilika da napokon pronađe mjesto pod europskim suncem te da ostvari dugogodišnji san svih modrih navijača – proljeće u Europi. Osim rezultatskog, ova novija inačica najelitnijeg nogometnog natjecanja, ovisno o rezultatskim uspjesima, može donijeti i veliku financijsku dobit zagrebačkom klubu. A u današnje vrijeme, obilježeno velikom ekonomskom krizom i besparicom, novac ostvaren na takav način ravan je dobitku na lotu. Zato je pred Jurčićem i njegovim igračima još jedna u nizu povijesnih utakmica. Jer kako bi nakon poraza, trener modrih mogao doći pred oči izvršnog dopredsjednika Zdravka Mamića koji je samo zbog uspjeha u Europi odbio deset milijuna eura tešku ponudu za Marija Mandžukića!?

Zato Mandžukić i društvo utakmicu s Pjunikom moraju shvatiti ozbiljno i od prve do zadnje utakmice igrati najbolje što znaju. Vrućina, prazne tribine i neki drugi popratni problemi nikako ne smiju biti ni problem ni alibi. Oni su profesionalci, jako dobro plaćeni i od njih očekujemo pobjedu. Navijač Dinama zaslužio je slaviti...

Post je objavljen 21.07.2009. u 12:31 sati.