Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/borut

Marketing

Cahi

Sinocnja setnja uz more je bila posebna po susretu sa Cahijem. Upoznali smo ga dok smo digitalcima "lovili" konjanike kako kaskaju plazom i hlade se u plicaku medju kupacima.





Cahi je, kao za sebe, mrmljao da su to opasne igre jahaca, no ni izdaleka kao one vozaca traktorona koji su malo prije proujurili pored njega i kada je pozvao policiju da ih odstrane s kupalista gotovo da su ga napali hladnim oruzjem!

......................
(arhivska fotografija, nema veze s danasnjim tekstom)

Uspostavili smo razgovor i ustanovili da Cahi odlicno poznaje podrucja bivsih jugoslavenskih republika, iako je tamo bio samo jednom i to dosta davne 1984. godine. Cahi se prisjecao svakog detalja i crtajuci prstom po zraku zemljopisnu mapu



opisivao putovanje "Yugom 55", kojega je preuzeo u Beogradu, za Zagreb. Spavali su, kaze na Medvednici u planinarskom domu, a nakon boravka u Sloveniji posjetili su Pulu i Plitvicka jezera. Za Dubrovnik su nastavili kroz Bosnu preko Sarajeva i Mostara, pa mu naziv Makarska nije probudio nista u sjecanju. Putovanje su zavrsili u Skopju gdje su predali automobil i nastavili vlakom za Solun. A onda smo ustanovili da imamo zajednicke poznanike ovdje u Izraelu, a rastali smo se zeleci mu ugodno putovanje za Kinu kamo putuje poslovno na 14 dana. Sretno, Cahi!

.........

I dok smo mi caskali sa Cahijem, evo kako je plicak pored nas vidio zalazak sunca!



... dakako, pod budnim okom sa tribine!



Post je objavljen 20.07.2009. u 05:21 sati.