Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mosor2

Marketing

Kraći tekst o mojoj prijateljici Doni - i svima nama (1)


Nekoliko prethodnih postova sam potratio na temu ostavke Ive Sanadera, igrajući se teorijom da ga je netko (desno krilo u HDZ?) ucijenio mogućim seksualnim skandalom, i kao ilustraciju juče stavio eksplicitnu sličicu njega i njegove nasljednice (Što je vidio dr Andrija Hebrang...). Na to reagira Dona : "Ovo je muški šovinizam... pa mi nije smiješno. Ne volim HDZ... pa samim tim nisam Jacina obožavateljica... ali ovo što joj rade mediji zadnjih dana je više nego bljutavo."

Moram priznati da sam se iznenadio, jer svoj post uopće nisam zamislio kao napad na Kosoricu, još manje zbog toga što je žensko. Meni je smiješan, ma što smiješan - perverzan - taj način komunikacije njih dvoje - gdje ona poslušno tapka za njim, a on nju pred mikrofonima hvali kako vrijedno zapisuje na sjednicama - dobro da joj nije pohvalio kavu i miljetiće. A ona zatim ganuto pristaje na takvo javno omalovažavanje. Sva moja zajebancija na njen račun odnosi se na njenu glupastost i ovisnost. Kako sam uz to erotoman, zabavljalo me invertirati njihov odnos, naglašavajući njegovu seksualnu ambivalenciju - prije bih bio očekivao optužbe za homofobiju nego za muški šovinizam.

Jadranku Kosor uništilo je (u profesionalnom smislu) pristajanje na kompromise. Pamtim je kao sposobnu mladu radijsku novinarku i simpatičnu voditeljicu dječjih emisija. Život je nije mazio, ali bila je dovoljno hrabra da izdrži kao samohrana majka i sina izvede na pravi put. Njeni su kompromisi shvatljivi i ljudski - ušla je u Partiju radi boljih radnih uvjeta, a u odurni HDZ kako ne bi ostala bez posla, pa se upornim radom herojski probijala uz sve one krpine, rojseve i milase. Što više razmišljam o tome, i nehotice joj se sve više divim - mora da je zaista izuzetna majka.

Moja romantična strana zamišlja je poput Jill McBain u "Once Upon a Time in the West" - ono kad Claudia Cardinale kaže Jasonu Robardsu: "If you want to, you can lay me over the table and amuse yourself. And even call in your men. Well, no woman ever died from that. When you're finished, all I'll need will be a tub of boiling water, and I'll be exactly what I was before - with just another filthy memory."



Ali je usput, kako bi opstala uz te ljudoždere - sve više gubila svoje ja, i dogurala do osobe kakva je danas. Ako jednog dana počnu nestajati viđeniji HDZ - ovci, i more počne izbacivati njihove katanom izmrcvarene leševe - Jadranka Kosor će biti prva osumnjičena. Ali, to je već iz jednog drugog filma.

Idem sad malo raditi, pa ću temu nastaviti drugi put.

P.S. Što bi tek Dona rekla da sam stavio ovaj post?

Sabor HDZ highlights: Ivo Sanader - Ponos bez predrasuda

..."Vi ste žila kucavica HDZ-a", poručio je Sanader izaslanicima...

Image Hosted by ImageShack.us



Post je objavljen 06.07.2009. u 13:30 sati.