Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/3lj

Marketing

Oktanski hepening u Trilju u subotu 04.07.2009 s početkom u 12:00

Prenosimo tekst s http://www.automototrend.com.hr, autora Dade Serdena:

U Dalmaciji se od turizma živi, gužve na Dalmatini i cestama uz more svakodnevna su pojava. Shvatili su to i autoslalomaši, pa će se naredni vikend okupiti u Dalmatinskoj zagori kako bi nastavili Regionalno prvenstvo. Društvo iz AK Gornja poljica i njihova podružnica SAK BMW TEAM ZAGORA ponuditi će im zaista bogat dvodnevni program.

Za prvi dan u planu je utrka u Trilju. Po prvi put ovaj Grad u pitomom krajoliku Sinjskog polja ugostiti će jedno automobilističko natjecanje... svaka im čast jer odlučiti se na ovakav korak u ovim vremenima pa bilo to i u regionalnim okvirima odlična je stvar za hrvatski automobilizam uopće. I već iz ove perspektive nedvojbeno je kako ekipa iz BMW TEAMA na ovom neće stati, a o uspješnosti premijere svakako će ovisiti dinamika ubuduće.

Drugi dan rezerviran je za natjecanje na stazi Liska u Gornjim poljicima. Manje više sve poznato pa zato ovo regionalno dostignuće ne treba posebno predstavljati. Najvažnije od svega činjenica je kako su porodjajne muke prebrodjene i utrka u neposrednoj blizini auto puta postaje tradicionalna.O samim stazama zaista sve najbolje. Subotnja dogadjanja u Trilju odvijaju se u samom centru grada, staza u dužini 1100 metara u cjelosti je zaštićena ogradom, a postavljena na način da adrenalina zaista neće nedostajati. Najava odličnih vremenskih prilika trebala bi uz stazu dovesti značajan broj gledatelja što je i praksa u ovakvim sredinama.Za nedjelju trkalište na Lisci, ove godine malo je modificirano, produženo za jedan sektor i jednu serpentinu, pa se sada sa sigurnošću može nazvati skraćenim brdom. Da zaključimo, dvije odlične staze, izazovne, brze i sigurne.....

Lista prijava da na njoj nije nekih novih lica kao da je iz prošlih vremena. Brojka 59 nedostižna je za mnoga respektabilnija natjecanja.

Kako prateća dogadjanja itekako utiču na kvalitet same priredbe red je na kraju da i njih najavimo. Petak i subota uveče u Trilju rezervirana je za „drift spektakl“, brojna gostovanja moto klubova i oktanske veselice do ranih jutarnjih sati, sve začinjeno ugostiteljskom i gastronomskom ponudom Dalmatinske Zagore. Dim, miris zapaljenih guma i adrenalin.


Post je objavljen 03.07.2009. u 23:34 sati.