Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mirta9

Marketing

Only our rivers run free

Image and video hosting by TinyPicDraga mi je ova irska pjesma. Pokušavam ju naučiti svirati na klaviru.
Ali ovdje se ne radi o bilo kojoj rijeci nego o rijeci Mrežnici. I ne samo o Mrežnici nego spuštanjem u kajaku nizi slapove i brzake. Naravno da nisam znala da će biti tako kada sam se veselo odazvala pozivu da se vozimo rijekom.

Ja inače patim od straha od visine, straha od zmije i jako sam zimogrozna. I tako sam u isto vrijeme imala priliku suočiti se istovremeno sa svojim fobijama i kada moraš se spustiti kajakom niz slap od 3 metra visine onda ne razmišljaš toliko koliko je voda hladna nego paziš da ne zaboraviš podići veslo iznad glave jer inače... Naravno sve one upute nisam uspjela samo svladati pa sam na svakom slapu pala u vodu. Govorimo o vrlo hladnoj vodi od 7°C. A tek pokušaj da se natrag popnem u kanu dok sam osjećala kako mi se cirkulacija usporava i ruke grče. U jednom trenutku smo imali scenu iz Titanica, ja u hladnoj vodi i moj skipper koji me drži za ruke i hrabri. Pa sam morala plivati u plićak sa zmijama ali mi je to bilo tako nebitno, mislim to da plivam zajedno sa zmijama, a upravo je to ono što želim reći.. klin se klinom izbija. Užas od hladne vode potiskuje užas od zmija. I kako sam tek bila sretna kada sam opet bila u kanuu. A tek osjetilo sluha kako se razvilo kada sam i na velikoj udaljenosti mogla čuti buku sljedećeg slapa. I što smo se više spuštali voda je bila plića i brža ali na tom dijelu smo već shvatili kako držati veslo i ne zabiti se u stijene i naravno ostati u kanuu. I dobrim dijelom nas je pratila kiša koja je u jednom dijelu prešla u pljusak no nismo primjetili da pada jer je pažnja bila usmjerena na vodu ispod nas.
I tako, bila sam na raftingu, tj. kayakingu. Nije da jedva čekam kada ćemo ići opet ali mi je bilo odlično, ponajviše zbog fizičkog napora nakon kojeg sam slatko spavala.
Bilo je ideja da sada kada nam je dobro krenulo u našem team buildingu, da odemo na paragliding ili zorbing no meni je ovo i više nego dovoljna količina ekstremnih sportova. : )

Post je objavljen 02.07.2009. u 07:58 sati.