Pregled posta

Adresa bloga: http://blog.dnevnik.hr/framaruzici

Marketing

Frama provela tri nezaboravna dana u Splitu

Radeći svaku večer na Ivandanskom turniru, Frama je odlučila da od 26.-28. lipnja uzme mali odmor da vikend provede u Splitu. Nas 21 i dvije framašice iz Klobuka krenuli smo u petak ujutro oko 07 h u Split. Razlog je bio 15 godina postojanja Franjevačke mladeži Gospe od Zdravlja. Kad smo došli pred samostan dočekalo nas je nekoliko framaša iz Frame GoZ. Onaku dobrodošlicu samo možemo poželjeti. Spremili smo stvari u samostan i onda krenuli na kupanje, neki na Bačvice, neki su otišli na splitsku rivu, a nekolicina je obilazila grad. Okupljanje framaša bilo je tek u 18 h na Trsteniku. U 19 h bila je sv. misa samo za Framu GoZ, a ostali framaši iz drugih Frama (Šibenika, Prološca, Imotskog, Sinja, Posušja i drugih) i mi ostali smo u klerikatu do večere. Nakon toga slijedilo je predstavljanje domaćina Frame GoZ i ostalih Frama. Našu Framu predstavio je Toni riječima:
''Mi smo Frama Ružići. Naše bratstvo broji oko 50 framaša. Djelujemo u par sekcija, novinarska, dramska, likovna, sportska, glazbena... Započeli smo s radom 2000. god dolaskom fra Valentina Vukoje na župu Ružići, a sadašnji duhovni asistent Frame je fra Nikola Spužević. Iduće godine slavimo 10 godina postojanja. Ovom prlikom zahavljujemo se Frami GoZ što smo njihovi gosti u ova tri dana...''

Tada smo se podijelili u grupe i kratko se upoznali, a onda je slijedilo ''spavanje''. Sutradan rano se ustalo, ne naspavno, umorno... Doručak, pa igre bez granica, sudjelovali su svi framaši. Nakon toga krenuli smo na kupanje, poslije toga na ručak.

I najvažnije zbog čega smo svi bili tu je obred primanja u Framu, davanje prvih obećanja i produživanje obećanja. Sveta misa započela je u 19 h u crkvi Gospe od Zdravlja. Nakon svete mise imali smo malu zakusku u prostorijama crkve, (smoki, čips, štapići i ostale grickalice ;) a onda smo krenuli prema Trsteniku, kroz sve to pratila nas je kiša. Zakuska, zabava uz pjesmu, ples i karaoke. Istaknut ćemo da je naših framaša najviše sudjelovalo na karaokama. Jedna grupa Mirna, Kata i Kaća, druga je bila Mario i Marinić, treća Ruža i predsjednik Frame GoZ - Jozo, i četvrta Ružica s framašima iz GoZ. Naša Ružica zajedno s par framašica iz Frame GoZ osvojila je drugo mjesto. Drugu večer nitko nije spavao, ali ipak bilo je nekoliko njih koju su spavali svega sat vremena.

Zadnji dan u Splitu, nedjelja, imali smo svetu misu u crkvi GoZ u 9 h. Nakon toga ostali smo zajedno na rivi, razgledavali, kupovali... I prošlo je dosta vremena, a onda rastanak sa ostalim framašima i domaćinima. Ali kao što se zna FRAMA RUŽIĆI nikad prva ne otiđe, pa je i tako ostala do kraja, do 18 h, a rastanak je bio u podne. Naši su proveli većinu vremena na kupanju, kiša im nije smetala, a nekolicina je otišla na Trstenik. Vrijeme je sve brže i brže prolazilo... I došlo je vrijeme kad Frama mora krenuti u Hercegovinu, u Ružiće. Pozdravili smo jedni druge i još jednom zahvalili se Frami Gospe od Zdravlja na svemu što su nam pružili ova tri dana, ne samo nama nego svima koji su bili na proslavi 15 godina postojanja Frame GoZ. Ostaje nam samo nada da kad framaši iz Splita budu išli u Međugorje da nas zovnu i dođu kod nas. Ili možda će nas posjetiti na našem obredu primanja i obećanja u Framu, jer imamo velik razlog za slavlje, slavimo 10 god postojanja Frame Ružići!!!
Veliki pozdrav Frami GoZ i svim framašima!!!
Mir Vam i Dobro!!!

Image and video hosting by TinyPic

Pogledajte ostale fotografije u FOTOGALERIJI

Željana

Post je objavljen 01.07.2009. u 15:11 sati.