Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hrvatskakatolickamladez

Marketing

"Jer je Bog tako ljubio svijet da je dao svog jedinorođenog Sina da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego ima život vječni." Ivan 3, 16

"Kad nema kupaca, prodavačica cvijeća sjedi iza štanda i čita Bibliju. Jedan kupac, koji je već češće kupovao kod nje, jednom je upita: "Koju to knjigu knjigu čitate?" - " Ja uvijek čitam istu knjigu." - "Koju?" - "Bibliju, Božju riječ." - "A tko vam je rekao da je Biblija Božja riječ?" - "Sam Bog." - "Oh, zar je Bog razgovarao sa vama?"
Pomalo u nedoumici, prodavačica nije znala kako objasniti čovjeku da je Biblija Božja riječ i da On putem nje govori ljudima. Tada pogleda u nebo, pokaza na sunce i upita kupca: "Možete li mi dokazati da je ono tamo sunce?" - "Pa to je lako dokazati, "ono nam daje svjetlost i toplinu, a to je najbolji dokaz, zar ne?" - "Upravo tako je i s mojom knjigom. Ona dokazuje da je Božja riječ tako što mi daje nutarnju svjetlost i toplinu." Imate li vi dvojbe u vezi Biblije? Smatrate li je običnom ljudskom knjigom?
Onda vam jedino mogu preporučiti da je sami pročitate bet predrasuda. Počnite s Ivanovim evanđeljem.
Uvjerit ćete se da je ona Božja knjiga i da nam On u njoj nešto poručuje. Ta se poruka ne sastoji od ispraznih riječi, nego se odnosi na sasvim određenu Osobu: Isusa Krista, Sina Božjega. Bog nam je putem Njega govorio, kao što to čini i danas - putem Biblije."


Tekst sa godišnjeg kalendara

Post je objavljen 29.06.2009. u 23:25 sati.