Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/drustvopovjesnicara

Marketing

Osnovano ''Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije''


VARAŽDIN (4. lipnja 2009.) – U četvrtak je u palači Herczer osnovano ''Društvo povjesničara grada Varaždina i Varaždinske županije'' s osnovnim ciljem očuvanja i promicanja kulturno-povijesnog nasljeđa grada Varaždina i Varaždinske županije. Za predsjednicu Društva izabrana je Spomenka Težak, muzejska savjetnica u Gradskom muzeju Varaždin, za potpredsjednika Siniša Horvat, profesor u varaždinskoj I. gimnaziji, a za tajnika Ivan Obadić, asistent pri Zavodu za povijesne znanosti HAZU-a u Varaždinu.
''S obzirom na kulturni značaj grada Varaždina, iznimno nam je drago što je inicijativa za osnutak Društva povjesničara zaživjela. Društvo trenutno okuplja 30-ak članova, a nadamo se kako će u skoroj budućnosti broj biti još veći. Društvo će se baviti izdavanjem pisanih i elektronskih publikacija iz područja svoje djelatnosti, jačat će suradnju sa srodnim organizacijama u Hrvatskoj i van nje te razvijati kulturološke programe, a sve u svrhu očuvanja naše baštine'', kazala je predsjednica Društva Spomenka Težak.
Članstvo u Društvu nije namijenjeno samo povjesničarima, već svim ljubiteljima povijesti varaždinštine. Članovi će se svakog zadnjeg četvrtka u mjesecu, u 19 sati, okupljati u prostoru multimedijalne dvorane palače Herczer na predavanjima, promocijama, projekcijama filmova ili samo

Photobucket
Članovi Društva povjesničara

Post je objavljen 29.06.2009. u 14:02 sati.