Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

G8 o Afganistanu

Ministri vanjskih poslova sedam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta i Rusije, G8, u subotu ujutro počeli su u Trstu sjednicu posvećenu situaciji u Afganistanu, a prisustvuju joj i predstavnici te zemlje, potom Pakistana te ostalih zemalja regije i zemalja donatora.



U petak navečer održani sastanak ministara G8 i njihovih kolega iz Afganistana i Pakistana omogućio je postizanje konsenzusa oko nacrta dokumenta koji će se u subotu naći na dnevnome redu, izvijestio je neimenovani talijanski diplomatski izvor.

"Deklaracija o Afganistanu i njezina regionalna dimenzija" sadržavat će sve probleme s kojima se susreće stanovništvo regije, posebice probleme izbjeglica, one vezane uz granične kontrole te pitanja vezana uz trgovinu oružjem i drogom. Oko 45 sudionika sastanka razgovarat će i pitanju oko 2,5 milijuna izbjeglica koji su bili prisiljeni pobjeći pred ofenzivom pakistanske vojske na talibane. Razgovarat će se i o predstojećim predsjedničkim izborima u Afganistanu, koji će se održati 20. kolovoza.

Post je objavljen 27.06.2009. u 14:12 sati.