Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nkdubravamladi

Marketing

Razno

Zagići 00. jučer su odigrali tri utakmice na turniru Kustošije za svoje godište. Protiv Zeline su odigrali 1:1 (Prpić), protiv Trnja izgubili 4:0, a Lučko pobijedili 1:0 (Bosnar). Sve skupa bilo je nedovoljno za prolazak u nastavak natjecanja pa je i za njih ova sezona okončana.
Treninzi limača i starijih zagića traju do 15.7., a mlađi zagići već se od jučer odmaraju pa sve tamo do početka 8. mjeseca.
Sutra neće biti najavljenih radova na fasadi jer se na stadionu Klake iza 18 sati odigrava humanitarna utakmica između vatrene Hrvatske reprezentacije '98 i doktora. Dođite!
Bilo je pitanja o novom treneru Dubrave, pa evo što smo saznali na webu.
Drago Vabec, nadimak Of, je zagrebački dečko rođen 1950. godine, igrač Dinama od 1968. do 1979. te 1984. s petogodišnjim francuskim iskustvom (Stade Brestois), reprezentativac bivše države od '73. do '76., a već dugi niz godina trener različitih hrvatskih klubova. Za maksimirski klub odigrao je 529 utakmica i zabio 183 pogodaka što ga svrstava na peto mjesto plavih legendi, a s njima je '69. osvojio tadašnji Kup maršala Tita.
Kad smo kod legendi recimo nešto i o dvojici velikana po kojima je nazvan pomoćni maksimirski stadion i nogometna škola Dinama.
Ivan Ico Hitrec, rođen 1911., jedan je od najboljih zagrebačkih nogometaša svih vremena. Igrao je na mjestu centarfora, imao izvrstan dribling, brzinu i snažan udarac. Legendom je postao 1933. g. kada je u susretu Zagreba i Madrida čak dva puta zabio gol poznatom Ricardu Zamori. Bio je igrač HAŠK Građanskog i jedan od začetnika ideje o plavom klubu kasnije nazvanom Dinamo. Kao jedan od prvih hrvatskih međunarodnih igrača igrao je za švicarski Grasshopper, a tada najveći sportski časopis Kicker uvrstio ga je u najbolju europsku momčad. Bio je naravno i član jugoslavenske reprezentacije, ali i jedan od sedmorice Hrvata koji su 1930. bojkotirali sudjelovanje na Svjetskom kupu radi preseljenja Nogometnog saveza iz Zagreba u Beograd.
Ratko Kacian, zadarski napadač rođen 1917., seniorsku karijeru započeo je u HAŠK-u, nastavio u Hajduku i završio u Dinamu. Uz bok Hitrecu s HAŠK-om je 1938. g. osvojio naslov prvaka, a deset godina kasnije sudjelovao je u Dinamovom prvom osvajanju istog naslova. Od 1940. - 43. igrao je za hrvatsku reprezentaciju, a od 1946. za jugoslavensku s kojom je 1948. godine osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu. Umro je iduće godine u 33. godini života.

Post je objavljen 26.06.2009. u 11:25 sati.