Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/opsa

Marketing

Program Dana državnosti u Vukovaru

U povodu Dana državnosti, 25. lipnja, u vojarni 204. brigade u Vukovaru svečano će se obilježiti svršetak školovanja 14 polaznika Ratne škole "Bana Josipa Jelačića" te devet kadeta pilota, najavljeno je iz Hrvatskoga vojnog učilišta "Petra Zrinskog".

Svečanoj promociji u vojarni 204. vukovarske brigade, kako je najavljeno, nazočit će predsjednici države, Hrvatskog sabora i vlade Stjepan Mesić, Luka Bebić i Ivo Sanader. Oni će prije svečanosti položiti vijence i zapaliti svijeće na memorijalnom groblju i Ovčari.

Svečanost će početi polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća izaslanstva škola Hrvatskoga vojnog učilišta na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata i Ovčari te misom zahvalnicom koju će u župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova predvoditi vojni ordinarij msgr. Juraj Jezerinac.

Po riječima načelnika Odjela za odnose s javnošću i međunarodnu vojnu suradnju Hrvatskoga vojnog učilišta pukovnika Stipe Semrena, vojnu izobrazbu na tom učilištu u školskoj 2008./2009. prošla su 204 časnika i 111 dočasnika, među kojima je 16 polaznika iz stranih oružanih snaga.

Prvi put među polaznicima Ratne škole "Bana Josipa Jelačića", najviše vojne škole u Hrvatskoj, nalazi se i jedna žena brigadirka Mirjana Antolić, naveo je pukovnik Semren. Dodao je kako će na svečanosti bit uručene i nagrade najboljim polaznicima svake od škola HVU-a, a prvi put bit će nagrađeni i najbolji nastavnik i instruktor.

Po riječima zamjenika zapovjednika učilišta brigadnog generala Slavena Zdilara, zbog štednje dio programa ovogodišnje promocije, koja se do ove godine u cijelosti održavala u Vukovaru, bit će održan u srijedu u zagrebačkoj vojarni na Črnomercu.

Tijekom te svečanosti bit će promovirani polaznici svih preostalih časničkih i dočasničkih škola HVU-a.

Post je objavljen 24.06.2009. u 20:00 sati.