Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/damok

Marketing

Pozitivnim razmišljanjem krojiti budućnost?

Da li pozitivno i negativno razmišljanje priziva pozitivne/negativne događaje?
Za zdravlje je već davno utvrđeno.

---------
Ovisno o tome kako ih koristimo, misli mogu biti otrov za naše tijelo, ali i iscjeljujuća snaga u liječenju mnogih bolesti

"Čovjek je ono što misli tijekom cijelog dana" napisao je američki esejist Ralph Waldo Emerson. To je samo jedna od nebrojenih izreka o moći i snazi naših misli. Znani i neznani, potpisani i nepotpisani autori dali su svoj doprinos jednom od najzanimljivijih poglavlja ljudske psihologije.
"Misliš li da možeš ili misliš da ne možeš; u oba slučaja si u pravu", poznata je izreka iz arsenala suvremene teorije o pozitivnom razmišljanju. A znanstvenici koji su proučavali utjecaj misli na naše tijelo, odavno su ustvrdili istinu koja bi mogla biti izrečena otprilike ovako: "Pogledam li tvoje tijelo danas, znam kakve su bile tvoje misli jučer. Poznavajući tvoje misli danas, mogu naslutiti kako će sutra izgledati tvoje tijelo". Nevjerojatno je snažna i uska veza naših misli i tijela, naših strahova, strepnji, razočaranja ili radosti u odnosu na sve one promjene na tkivima, organima i organskim sustavima. Nažalost, o toj se vezi govori i piše mnogo manje nego što bi trebalo.
Psiha stvara bolest.
---------

Detaljnije na:
Snaga pozitivnog razmišljanja



Post je objavljen 23.06.2009. u 15:43 sati.