Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/calcioitaliano

Marketing

Calciomercato - pregled dana 18.6

Andrea Pirlo izjavio da bi volio prijeći u Chelsea. Tamo bi ga čekao Ancelotti koji je također izražio želju za dovođenjem Pirla u londonski klub. Čeka se reakcija Gallianija, te navijača "rossonera".

Golman Lazia na odlasku, argentinac Juan Pablo Carizzo je u današnjim talijanskim novinama rekao da bi volio da ovog prelaznog roka ode iz rimskog kluba i da zaigra u Real Zaragozi. Postoji velika vjerojatnost da se to i ostvari pošto je Lazio kupio Albana Bizzarrija iz Catanije, također argentinac, a na klupi će biti urugvajski golman Fernando Muslera.

Zakomplicirao se prelazak Huga Armanda Campagnara, argentinskog obrambenog igrača iz Sampdorie u Napoli. Naime, Napoli je trebao platiti 4 milijuna Eura za njega + Daniele Mannini u Sampdoriu. No, Mannini bi dobio 500 000 Eura po sezoni, što je za njega mala cifra, pa je odbio prelazak u Sampdoriu. U narednim danima će biti jasnije da li će do ovog transfera ipak doći.

Christian Ledesma, vezni igrač Lazia želi otići iz rimskog kluba. Za njega su zainteresirani Fiorentina, Sampdoria, kao i nekoliko ekipa iz Španjolske. On se sam pak nudi Interu.

Emisari Genoe su u Madridu. Razlog njihovog odlaska su pregovori sa Realom oko nizozemskog igrača Drenthea. Po svemu sudeći, Drenthe će prijeći u Genou kao pozajmljen igrač na 1 godinu.

Michele Canini, centralni ograč obrane Cagliarija se nalazi na pragu odlaska iz kluba sa Sardinije. Za njegove usluge su zainteresirani Lazio te Palermo.

Sportski direktor Barija Giorgio Perinetti je danas obavio dvostruku kupovinu za svoju ekipu. Otkupljen je u potpunosti ugovor od Udinesea za Vitor Paula Barreta, napadača koji je bio 2. strijelac ovogodišnje Serie B, te Christiana Oboda, dok će Salvatore Masiello biti vraćen u Udinese.

Robert Acquafresca, porijeklom Poljak, koji igra za mladu talijansku reprezentaciju je danas potpisao ugovor za Genou. Međutim, klub iz Ligurije će ga poslati na pozajmicu, jer su dva napadačka mjesta u Genoi obezbijeđena za Crespa i Floccarija, pridošlice iz Intera i Atalante. Za Acquafrescu se otima 7-8 ekipa iz Serie A, no najviše šansi da ga pridobiju imaju Parma te Atalante.

Juventus ima male šanse da svoje redove pojača sa Diarrom iz Real Madrida te Giuseppe Rossijem iz Villareala. Sportski direktor "bianconera" je izjavio da su cijene tih igrača nerealno velike.

Post je objavljen 18.06.2009. u 19:41 sati.