Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bilojednomukuhinji

Marketing

salata od tjestenine "Parma"

salata od tjestenine "Parma"
(tjestenina, šunka, gorgonzola, masline, pistacio, začini)
Uz najbolji pršut na svijetu grad Parma mi je darovao jednu Talijanku i ovu divnu salatu. Pošto ovo nije blog u kojem bi opisivao Talijanke krenimo u opis salate...

Za tjesteninu najbolje bi bilo uzeti malu polukružnu šuplju tjesteninu oblika roščića. Kvalitetnije marke se kuhaju cca 6 minuta do kvalitete "al dente". Ipak provjerite da tjestenina na kraju ne bi ispala sirova. U vodu za kuhanje tjestenine dodati sol i maslinovo ulje.
Šunku koja bi zgodno bila da je iz Parme, no ne treba pretjeravati, narezati na rezance. Iz maslina izvaditi koštice i prepoloviti ih. Gorgonzolu razmrviti na nepresitne komade. Sa svežnjića bosiljka listove počupati s peteljke i narezati na rezance. Pistacio nasjeckati.
Za umak izmješati bijeli vinski ocat, sol, šećer, bijeli papar, najkvalitetnije maslinovo ulje.
Dakle tjesteninu pomiješati sa šunkom, gorgonzolom, maslinama i bosiljkom. Začiniti umakom poklopiti i ostaviti najmanje pola sata. Prije posluživanja posuti pistaciom, no ako ga nema niko neće umrijeti.
(40 dag tjestenine "roščića" skuhati u 6 litara vode+2 žličice soli+malo maslinovog ulja, 15 dag kvalitetne šunke, 10 crnih maslina, 15 dag gorgonzole, svežnjić bosiljka, 5 dag pistacia, 3-4 žlice bijelog vinskog octa, prstohvat soli, navrh noža šećera, navrh noža bijelog papra, 3-4 žlice pravog maslinovog)


Post je objavljen 17.06.2009. u 22:05 sati.