francuska salata od tjestenine "Suzana"
(tjestenina, grašak, šunka, jaja, sir, začini)
Ova salata se zove Suzana, po Emirovoj ženi, ne zato jer ju je ona izmislila. Ne, štaviše nađena je u nekoj jeftinoj kuharici, na nekom tavanu, no njegovoj ženi se toliko svidjela da ju je čak jednom prilikom dok je ležala u bolnici i dok se je on trudio biti dobar suprug, naručila kao jedino što bi htjela pojesti. Naime nije baš imala apetit, ovo se radi stvarno "na brzinu", a usput je ispao u njenoj bolničkoj sobi i "krasan" suprug! Kako je ponekad život jednostavan!!!
Izmješati i malo ohladiti, no ne predugo, sastojke.
(30 dag skuhanih "al dente" makarona, a ja volim i tjesteninu leptiriće ili mašnice, 10 dag skuhanog graška, 4 tvrdo kuhana jaja izrezana na ploške, 10 dag šunke izrezane na kockice, 2 dcl kiselog vrhnja, 1 dcl majoneze, sol, papar i isključivo po želji može 5 dag nekog finog sira, recimo trapista ili ementalera, isjeckanog također na kockice)
Post je objavljen 17.06.2009. u 22:04 sati.